Екскурзия в Южен Виетнам

През последните години Виетнам се превърна в най-атрактивната дестинация за пътешественици в Югоизточна Азия. Страната с най-дългата плажна ивица – бреговата линия на Южнокитайско море е над 3500 километра – и пълните с живот джунгли, в които се крият малки, автентично азитски селища с будистки пагоди, се слави с безупречно хотелско обслужване и бързоразвиваща се икономика. В столицата Ханой и южния мегаполис Хо Ши Мин задължително трябва да опитате виетнамското кашу и кафе и да разгледате безбройните исторически и културни паметници и дворци.

 
МАРШРУТ: Сайгон – тунелите Ку Чи и храмът Као Дай –
Вин Лонг и делтата на река Меконг – Муй Не – Сайгон
12 дни / 9 нощувки / 2 нощни полета
13 – 24 септември 2014
самолетна програма, водач на български език
ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА
ПРОМО ЦЕНИ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 30.04.2014
 
ПЪРВИ ДЕН: 13.09.2014 ПОЛЕТ
Полет София-Доха-Сайгон с авиокомпания Qatar Airways.
 
ВТОРИ ДЕН: 14.09.2014 САЙГОН | ОБЯД
Настаняване в хотел Royal Saigon 4*. Обяд в местен ресторант. Свободен следобед с възможност за първи впечатления от града, пазар или почивка. Нощувка.
 
 
ТРЕТИ ДЕН: 15.09.2014 САЙГОН | ЗАКУСКА, ОБЯД
Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често "Перлата на Изтока". Обиколката включва: Двореца на Обединението, екзотичния пазар Бен Тан, Катедралата, Сградата на Пощата – проектирана от Густав Айфел, фото стоп във Президентския Дворец, посещение на Военния музей. Обяд в местен ресторант. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау – една от най-старите пагоди извън Китай, Чолон /Китайския Квартал/.
ПО ЖЕЛАНИЕ: ВЕЧЕРЯ НА БОНСАЙ КРУИЗ – 25 щ. долара (около 36 лв.) на човек
Насладете се на вечеря на круиз по река Сайгон. Вечерята е акомпанирана с музика на живо и типични танци, докато корабът дракон Bonsai плава покрай светлините на Сайгон. Вечерята включва освен типична виетнамска, още и европейска кухня, а също и коктейлите и десертите, и приключва с танци върху огън…

 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 16.09.2014 ТУНЕЛИТЕ КУ ЧИ И ХРАМЪТ КАО ДАЙ | ЗАКУСКА, ОБЯД
След закуска отпътуваме към Тай Нин, за да посетим свещения храм Као Дай – център на религията Каодаизъм, която комбинира Будизъм, Християнство, Таоизъм и Конфуцианство. Ще посетим Лунната меса, която се провежда 6 пъти дневно. Обяд в местен ресторант. Продължаваме към тунелите на Ку Чи (70 км. северозападно от град Хо Ши Мин) – невероятен комплекс от подземни тунели. Повече от 200 км. система от тунели и подземни убежища, използвани по време на Виетнамската война, за защита от френските нападения. В този изключителен подземен град има зони за живеене, кухни, складове, болници и цехове за оръжие. Ще имаме възможността да слезем под земята, да видим тунелите и да научим за бойните тактики на революционните сили. След повече от 2 часа обиколка на района се връщаме в Сайгон.
ПО ЖЕЛАНИЕ: КУКЛЕНО ШОУ – 25 щ. долара (около 36 лв.) на човек

 
ПЕТИ ДЕН: 17.09.2014 ДЕЛТАТА НА РЕКА МЕКОНГ | ЗАКУСКА, ОБЯД
След закуска отпътуваме към Вин Лонг – провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То – сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси. Първата ни спирка е Плаващият Пазар на Кай Бе и посещение на Кокосова ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту Музика. Обяд на остров Тан Фонг. С малки гребни лодки се придвижваме по Меконг и около островчето, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит. Посещаваме пагодата Вин Транг и спираме за кратко на бреговете на Тиан Джан. Връщане в Сайгон към 17.30ч.

 
ШЕСТИ ДЕН: 18.09.2014 САЙГОН – МУЙ НЕ/ФАН ТИЕТ | ЗАКУСКА
След закуска отпътуване за Муи Не, Фан Тиет – известен с дългите си пясъчни плажове и постоянен бриз, коралови рифове и километри от червени, жълти и бели пясъчни дюни. Трансфер с микробус (около 5 часа – 200 км.), по време на който можете да се наслаждавате на уникални гледки към оризовите тераси. След кратка обиколка на Фан Тиет – живописно крайбрежно градче с процъфтяваща риболовна индустрия, известно с рибния сос "nuoc mam", използван в повечето традиционни ястия, пристигаме в курорта Муй Не и се настаняваме в хотел Pandanus Resort за 5 нощувки на база закуска. Хотелът е на първа линия, с фронтална гледка море и се счита за най-стилния и елегантен хотел на първа линия в курорта Муй Не, разположен на 11 км. от живописното рибарско селце Фан Тиет. Живописния залив се отличава като финопясъчен, бял като пудра захар, километричен плаж, осеян с дюни, а в непосредствена близост има коралови рифове, подходящи за шноркелинг. От стаите или от терасите на хотела можете да се наслаждавате на секващи дъха залези над морето, докато пиете коктейла си на вечерния бриз. Хотелът е разположен всред уникален тропически парк, а фонът зад него е тропическа гора и планини.
 

 
СЕДМИ-ДЕСЕТИ ДЕН: 19-22.09.2014 МУЙ НЕ/ПЛАЖ | ЗАКУСКА
Свободни дни за излежаване на плажа и развлечения – гмуркане всред коралови рифове или екскурзии из околността. Препоръчваме посещение на Van Thuy Tu или Музея на кита, кулата Чам, строена през 13 век от кралство Чам. Препоръчваме и посещение на Белите дюни.
 
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 23.09.2014 ФАН ТИЕТ – САЙГОН – ПОЛЕТ | ЗАКУСКА
След закуска трансфер към Сайгон. Полет Сайгон-Доха на авиокомпания Qatar Airways. Нощувка в Доха – в хотел на летище.
 
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 24.09.2014 ПОЛЕТ
Следващ полет Доха-София.
 
Вижте цялата оферта ТУК
Организира: Александър Тур 

Специални издания