Екскурзия в Швеция и Норвегия

Малмьо – Гьотеборг – Осло – Флем – Фоднес – Манхелер –

Гайрангер – Лавик – Берген – Гьовик – Стокхолм

11 – 22 АВГУСТ 2014

12 дни / 11 нощувки
самолетна програма, с водач
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 1995 ЕВРО С ВКЛ. ЛЕТИЩНИ ТАКСИ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.05.2014
 
ПЪРВИ ДЕН: 11.08.2014 | СОФИЯ – МАЛМЬО
Полет София-Малмьо. Настаняване в хотел Comfort Hotel Malmo 3*. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 12.08.2014 | МАЛМЬО И ГЬОТЕБОРГ
Закуска. Полудневна туристическа програма в Малмьо с бус и пеша, с местен екскурзовод и превод на български език. Отпътуване към Гьотеборг. Туристическа програма в Гьотеборг с бус и пеша, с местен екскурзовод и превод на български език. Настаняване в хотел Rica Hotel Goeteborg 3*. Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН: 13.08.2014 | ОСЛО
Закуска. Отпътуване към Осло. Настаняване в хотел Thon Hotel Europa 3* Нощувка.


 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 14.08.2014 | ОСЛО
Закуска. Целодневна туристическа програма в Осло – столицата на Норвегия е основана през 1048 г. от Крал Харалд Свирепия, изгорял е почти напълно при пожар 6 века по-късно и е построен отново от Кристиян ІV, който го нарича по модата от онова време на себе си – Кристияния. 20 години след разпада на Съюза с Дания, Осло връща отново старото си име. Осло, красиво разположен в покрайнините на Осло Фиорд, е най-голямата по площ столица на Европа, но и най-малката по население – с около 500 000 жители. Половината от градската площ е покрита с гори, а в рамките на града има 343 езера. По време на нашата обиколка ще посетим Паркът на Скулптурите Вигеланд, Кралския Дворец (включена входна такса), Крепостта Акершус (включена входна такса), Музеите на Бигдьой с невероятна панорамна гледка към града и фиорда Холменколен – известен със ски скокове и биатлон (включена входна такса за Холменколен Скимузеум + Шанцата за скокове Холменколен), Кметството. Връщане в хотела. Нощувка.
 

 
ПЕТИ ДЕН: 15.08.2014 | ФЛЕМ
Закуска. Отпътуване към Флем. Обиколка на Флем и Мирдал. Настаняване в хотел Fretheim Hotel 3*. Нощувка.
 
ШЕСТИ ДЕН: 16.08.2014 | ФОДНЕС – МАНХЕЛЕР – ГАЙРАНГЕР
Закуска. Отпътуване към Фоднес. Ферибот Фоднес-Манхелер. Отпътуване към Гайрангер фиорд. Настаняване в хотел Geiranger 4*. Включена вечеря на шведска маса /или с 3-курсово меню. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН: 17.08.2014 | ГАЙРАНГЕР
Закуска. Обиколка на Гайрангерфиорд с круизно корабче (2 ч.). Нощувка.
 

 
ОСМИ ДЕН: 18.08.2014 | ЛАВИК-БЕРГЕН
Закуска. Отпътуване с ферибота от Лавик до Опедал. Отпътуване към Берген. Туристическа обиколка на Берген. Настаняване в хотел Comfort Hotel Holberg. Нощувка.
 
ДЕВЕТИ ДЕН: 19.08.2014 | БЕРГЕН-ГЬОВИК
Закуска. Отпътуване към Гьовик. Свободно време за разходка и настаняване в хотел Comfort hotel Grand. Нощувка.
 
ДЕСЕТИ ДЕН: 20.08.2014 | ГЬОВИК-СТОКХОЛМ
Закуска. Отпътуване към Стокхолм. Настаняване в хотел Clarion Hotel Stockholm. Свободно време за вечерна разходка. По желание разходка с корабче – за първо запознанство с града. Нощувка.
 

 
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.08.2014 | СТОКХОЛМ
Закуска. Обзорна туристическа програма в Стокхолм – най-големият град в Скандинавия и една от най-малките столици в света, разположен на архипелаг от 14 острова, свързани с мостове и канали. За град, строен върху 14 острова и заобиколен от други 24 000 островчета, не е чудно, че морето е доминиращо в историята му през последните 13 века, а шведската столица е едно от най-прекрасните места за летен отдих в Европа, с нейните слънчеви алеи и паркове. Нашата обиколка включва Васастан (Кварталът на Карлсон) с неговите кокетни стари сгради и зелени алеи, Зьодермалм, Дюргерден, Страндвеген, Кметството със "Златната зала", която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати (включена входна такса), разходка из романтичните калдъръмени, тесни и криви улички на Стария Град – Гамла Стан, Кралския Дворец и Кралските апартаменти, Катедралата с уникалните й фронтони, Ваза Музеум – Морския музей, ще направим фотопауза във Фялгатан, откъдето се открива уникална гледка към островите на Архипелага. Вечерна програма – вечеря в битов шведски ресторант с 3-курсово меню. Нощувка.
 
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 22.08.2014 | СТОКХОЛМ-СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Трансфер до летището за полет Стокхолм – София.
 

 
Вижте цялата оферта ТУК
 
Организира: Александър Тур
 

Специални издания