Екскурзия до Индия

12 – 19.01.2014 (8 дни)  

12 януари    София – Истанбул – Делхи 
Отпътуваме от София за Истанбул със самолет. Свободно време в Истанбул. Отпътуване със самолет за Делхи.

13 януари Делхи / закуска
Пристигане в Делхи. Традиционно посрещане и трансфер до хотел Redfox ****  (или подобен). Закуска. Туристическа обиколка: Стария град, Ред Форт – цитаделата на Шах Джахан, най-голямата джамия на Индия – Джама Масджит, новата част на града и Кютаб Минар, гробницата Хумаюн, Триумфалната арка на Индия Гейт – паметник на загиналите в Първата световна война, Президентския дворец и Парламента.

14 януари     Делхи – Джайпур / закуска
Ранен трансфер с автобус до Джайпур, Раджастан. При пристигане – настаняване в хотел Redfox **** (или подобен). Свободно време за почивка или самостоятелна разходка. Допълнителна екскурзия по желание: Храмовете на маймуните Галтаджи (или просто Галта), работилница за еко-хартия и продукти от слонски… изпражнения, визита на детски център за сираци, връщане в хотела, по желание традиционна Хена татуировка с къна.

15 януари     Джайпур / закуска
Посещение на Амбър (на 11 км) – столица на щата до 18 век, и двореца Амбър Форт. Пътуване с джипове, но по желание може и със слон. Разглеждане на Джей Махал и храма на Кали. Посещение на розовия град Джайпур – двореца и обсерваторията и Палата на Ветровете – Хава Махал. Може да се посети и работилница за текстил или скъпоценни камъни. Вечерта е свободна. По желание: посещение на типично местно Раджпут-семейство, където ще се демонстрира готвене на традиционни ястия, последвано от вечеря с членовете на семейството.

16 януари     Джайпур – Агра / закуска
Отпътуване за град Агра. По пътя се разглежда град Фатехпур Сикри. След пристигане в Агра, настаняване в The Retreat **** (или подобен). Посещение на едно от чудесата на света – Тадж Махал. Възможност за медитация. Свободна вечер. 
Допълнителна програма: вечеря с представление на раджастански фолклорни танци и шоу с кукли в етническия ресторант Maharo Gaon на луксозния хотел Wyndham Grand. 

17 януари   Агра – Делхи / закуска
Посещение на Агра Форт. Отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел Redfox **** (или подобен). Свободна вечер. 

18 януари    Делхи / закуска, вечеря
Разходка по Раджпат (пътят на царете) във ВИП зоната на града. Посещение на модерния храм на Лотуса на бахайската религия. Възможност за медитация с ръководител. Посещение на храма Акшардам и в магазина на Кристалния мъж. Връщане в хотела. Специална вечеря за сбогуване в местен ресторант.

19 януари   Делхи – Истанбул – София / закуска
Пътуване със самолет до Истанбул. Свободно време. Пътуване със самолет до София.

Цялата програма може да разгледате ТУК 

Организира: Туристическа агенция Трансатлантик Травел 
Повече информация и записвания: 02/ 944 10 00

Специални издания