Добре подбраният полилей е стилен акцент в интериора

Материалът е подготвен от Bronlight

Малки или големи, ретро или иновативни, кристални или акустични, полилеите придават на всяко едно помещение стил и елегантен акцент. Подходящото осветително тяло се превръща в ефектен завършек на интериора, когато е съобразено с няколко основни изисквания.

На първо място трябва да подберем  продукти, които предлагат подходяща за помещението осветеност. Разсеяна или насочена, ярка или приглушена светлина, тя стои в основата на добрия избор. Съвременните LED осветители предлагат високо качество, регулация на цветната температура и възможност за димиране, за получаване на най-добър светлинен резултат. Височината на монтаж също има значение. Ако тялото е прекалено високо, може да се загуби усещането за правилно подбран елемент от обзавеждането. И  все пак, не искаме гостите да се навеждат под полилея. Затова монтирайте осветителите на минимум 80 см над трапезарната маса, над 100 см – над кухненския плот, над 210 см – в помещения като всекидневна или атнре и поне на 50 см – от най-високия обитател на дома.
 
 
От интериорна гледна точка обаче най-важен е размерът. Полилеят не трябва да е нито прекалено малък, нито много голям, а при просторни помещения може и да не е само един. Специалистите в сферата разполагат с калкулатори и много опит, те ще ви посъветват за оптималните параметри.
 
 
 
Остана само да изберете материалите, от които искате да е произведено вашето осветително тяло, да помислите за формата му, а от Luceplan могат да ви предложат дори и акустична функция. Но, ако всичко това ви се струва прекалено сложно, то тогава ви предлагаме да се доверите на професионалистите в дизайна на осветлението. Така няма да сгрешите.
 

Специални издания