Дискретният чар на геометрията

текст Антоанета Баева, интериор арх. Павел Янев, снимки Александър Новоселски

Този апартамент в нова столична сграда синтезира най-актуалните настроения в интериорния дизайн, като балансира модерната изчистена естетика с безупречна функционалност. В проекта на арх. Янев минималистичното звучи меко и уютно, като майсторски докосва най-модерните интериорни модели, без да ги повтаря.


 

Прецизен избор на няколко базисни материала внася пестеливо разнообразие, което обогатява усещането без излишна ефектност: топлото дърво се вписва в хладната строга геометрия, а естественият камък хармонично допълва модерните обеми. Разработката на цветовите решения е с три основни опорни точки: бяло, черно и естествено дърво. Оттук тръгва забележителната цветна палитра – земна, топла, разслоена в сложни, красиво обвързани нюанси. Мебелите са неутрални, но все пак специални, създадени според общата концепция за обвързаност и повторяемост на елементите.

Пространствата преливат едно в друго, като зоните се очертават естествено и логично. Светлината подкрепя зонирането, допълва архитектурата и следва промените в настроението на собствениците. Работата по тези 135 кв. започва с изискване за камина и кухненски остров. Двата елемента са акцентирани в дневната и находчиво разиграни с два типа черен камък – релефен и гладък. Друг акцент в хола е библиотеката, създадена от три големи, плъзгащи се модула. Цялостното усещане от интериора е за прецизно обмислено пространство, което е приятно за обитаване.

 

 

Специални издания