Черно и бяло, но с меко излъчване

интериор Виолета Тодорова,
снимки Венцислава Василева, Асен Емилов

Модерната черно-бяла гама може да звучи меко и ненатрапчиво, без да губи стилното си злъчване.
Доказва го интериорът на апартамент, разположен на две нива на последните етажи на жилищна сграда в стария център на София. Недостатъците му са нисък таван, разкъсано от много колони пространство, но има и доста предимства – обилна светлина и прекрасна гледка към вътрешния двор. За щастие собствениците имат идеи, усет и вкус, а дизайнерският екип от Senza/Verrsus/Selamore им помага да създадат модерен, светъл и просторен дом. Първата задача е функционалното разпределение на зоните в долното ниво. Тя се усложнява от централно разположената стълба към горното ниво и множеството колони. Трябва да се намери мястото на камината, да се отворят големи витрини към терасата, да се дефинира зона за телевизия.
Единственият диван, който може да реши всички комплексни функционални и |пространствени изисквания, е един от последните модели на Minotti. Удобен и елегантен, той позволява разместване на модулите и оформяне на различни конфигурации. Така  се оползотворява пространството под стълбата, открива се поглед към прекрасната гледка към терасата и градината и се оформя кът за почивка пред камината.

Зоната за работа и срещи е разположена в обособено пространство, където без пълна изолация е изградена атмосфера за спокойна работа и релакс. Трапезарията е разположена до работната зона, разделена с ефектна композиция от квадратни модули, изградена между две от съществуващите колони. Кухнята е елегантна и изчистена, за да се впише в дневното пространство. На второто ниво са разположени просторните спални. Целият интериор е издържан в минималистичен стил, като основните цветове на мебелите са решени в модерната гама на черно и бяло, проектирани върху мекото и топло излъчване на пода от естествен ясен и приглушената от пердетата на GENESIS дневна светлина. Допълнителните аксесоари ­ хартиените вази на B&B Italia, керамичните вази в бяло и черно на Minotti, заедно с прекрасните картини, избрани от собственика, завършват този изискан интериор.

повече имформация брой 05, страница 50-60

Специални издания