Celestyal представя новия си кораб Celestyal Journey- най-ярката звезда в своя флот

Celestyal разкрива дългоочакваните детайли около новия си кораб Celestyal Journey.

Името на кораба въплъщава в себе си стремежа към приключения и откривателство, който дизайнерите са пресъздали и пренесли в цялостното изживяване на борда на Celestyal Journey – с над 280% повече апартаменти с балкони, седем изискани заведения за хранене, осем великолепни бара и салони, обширни слънчеви палуби, два басейна и специална палуба, изцяло предназначена за уелнес.

630-те Дрийм суитс (Dream Suites) апартамента и каюти Cosmos на Celestyal Journey предлагат много повече от място за сън – те са проектирани като пристан за отдих и почивка, докато гостите се отправят към приключенията си из Егейско море. Круизната линия дебютира и със своя първи пентхаус със собствена тераса – Stargazer Suite, който предлага първокласно луксозно круизно изживяване. На разположение са 120 Джуниър Дрийм суитс ( Junior Dream Suites) и 28 Гранд Дрийм Суитс (Grand Dream Suites), всички разполагат с балкони като изпълняват мисията на кораба да стигне още по-близо до дестинациите, които посещава, давайки възможност на гостите си да се насладят на местата, както на сушата, така и от водата. Освен това, корабът разполага с 80 % външни каюти, 55 % от тях са с изглед (каютите Cosmos), което дава възможност гледките към островите да „се пренасят“ директно в тези по-големи каюти.

Верен на името си, корабът отвежда гостите си и на изкусително кулинарно пътешествие из Средиземноморието и отвъд него. Насладете се на вечеря на лунна светлина в „Thalassa“, на гръцка трапеза през деня във „Fig & Honey“ и опитайте свежи средиземноморски хапки в ресторант „Smoked Olive“.   Отидете още по-далеч и опитайте всичко, приготвено на скара в „Grill Seekers“ и вкусете вдъхновеното от Азия меню в „Pink Moon“, създадено, за да осигури на сетивата пълно дзен удоволствие. Гостите могат дори да се учат от боговете в кухнята на Celestyal Journey в зоната за кулинарни демонстрации или да се отдадат на пълно звездно обгрижване с персонализирано изживяване на новата „Маса на Главния готвач“. След гастрономическото приключение можете да погледате звездите с чаша шампанско и космически коктейли в новия „Fizz Club“, да се насладите на Стария и Новия свят във винена изба „The Grapevine“ и да се отпуснете под звуците на пианото в „Blue Bar & Lounge“.

Celestyal Journey надгражда средиземноморския стил за почивка и релакс на круизната линия с „The Sozo Experience“ – палуба изцяло вдъхновена от гръцкия обичай Sozo, древногръцка традиция за уелнес на ума, тялото и духа и за постигане на вътрешен и външен баланс. Всичко това – на фона на зашеметяваща панорамна гледка към океана. Можете да спортувате във фитнес зоната на кораба, оборудвана с широка гама уреди за всякакви тренировки от кардио, до тежести, както и да тренирате с фитнес инструктор. Може да се насладите на спорт на открито на игрищата за тенис и баскетбол и на откритата писта за джогинг. Разпуснете в сауната, парната баня и джакузито и се разхладете в зоната за релакс „Dream Den“.  Оставете се на грижите в новия СПА център „Sozo“ и се отдайте на процедури за разкрасяване в новия „Glow Bar“.

Celestyal Journey разполага и с много открити палубни пространства, които създават цялостно усещане за повече светлина и простор.  На няколко обширни слънчеви палуби с два идилични басейна и джакузита се открива впечатляваща панорама към морето. Едната открита палуба е предвидена за гостите на апартаменти, а басейнът е с подвижен покрив, което позволява на гостите да плуват и да релаксират по всяко време.

Пътешествениците, които търсят разнообразни забавления, ще бъдат поглезени с голям избор с активности: могат да посетят „The Amphitheatro“ – салон с шоупрограми, който се простира на две палуби, да се включат в кулинарни семинари или да посетят вдъхновяващи лекции. На всички заведения и салони в кораба звучи и музика на живо. А за да осигури на родителите, които пътуват с деца, малко повече време за себе си, Celestyal Journey предлага множество дейности и възможности за забавление на по-малките гости – от оживен детски клуб до настолни игри и др.

Всички гости в каюти Dream Suite получават достъп и до „The Beach Club“ – уединено и спокойно място на открито със зони за сладолед и кътчета за напитки.  Гостите, резервирали Grand Dream Suites, имат достъп и до услугата „Консиерж“ на Celestyal, която включва гише за приоритетно чекиране, ускорено качване на борда и експресна услуга за доставка на багаж, включително съдействие при разопаковане. Специалният консиерж на Celestyal е на разположение в ексклузивния салон „Compass Lounge“, за да помага на гостите в Grand Suites при индивидуални заявки за услуги.

Освен това Celestyal Journey разполага и с две напълно оборудвани конферентни зали, които заедно с многофункционалния амфитеатрален салон правят кораба перфектен избор за срещи и инициативи.

 

Celestyal е най-добрият избор за круиз, предоставящ пълно потапяне в посещаваните дестинации, а Celestyal Journey ще продължава да развива услугата в този дух с гама от персонализирани културни изживявания, предлагани както на борда, така и във всяка посетена дестинация. Journey е средноголям, уютен кораб, който ще изследва най-доброто, което Гърция и Източното Средиземноморие предлагат, като посещава множество удивителни кътчета и продължава да споделя с гостите си дълбоките познания на компанията за дестинациите в района и истинското, топло гръцко гостоприемство.

Главният изпълнителен директор на Celestyal, Крис Теофилидис, коментира: „Много сме развълнувани, че можем да споделим повече подробности за новото ни обогатено круизно изживяване на борда на Celestyal Journey.  Използвахме безценната обратна връзка от нашите гости, както и проучванията в сектора, за да повишим качеството на настоящия ни продукт и да осигурим ново първокласно изживяване от типа „stay-in-style“ за гостите на новия ни кораб.  Чрез представяне на специално подбрани акценти, като нашия пентхаус, апетитната гама от средиземноморски кулинарни предложения, „Масата на главния готвач“, уелнес палубата и разширените културни приключения, ние се надяваме да задоволим очакванията на нашите гости за усещане за приключение, осигурявайки им автентични незабравими моменти, които изпълняват стремежа им към лично развитие и подобряване на качеството на живот.“

Най-новият кораб на Celestyal ще отплава на 2-ри септември 2023 г., като ще поеме програмата на Celestyal Crystal, първоначално по популярния седемдневен маршрут „Идиличнa Егея“ с посещение на Атина, Солун, Кушадасъ, Ираклион (Крит), Санторини, Миконос и Милос.

След встъпителното плаване по маршрута на „Идиличнa Егея“ със старт на 2-ри септември, пътешествието на Celestyal Journey ще продължи през октомври с уникалния маршрут „По стъпките на св. Павел“, с посещение на Атина, Солун, Кавала, Истанбул, Дикили, Кушадасъ и Патмос, следван от награждавания седемдневен маршрут „Три континента“, който ще посети Гърция, Египет, Израел, Кипър и Турция.  Очакват ни и две ексклузивни празнични плавания –  специалното Коледно пътуване с продължителност 11 дни, по време на което ще бъдат посетени Солун, Измир, Крит, Анталия, Лимасол, с два дни в Александрия и нощувка в Хайфа (Израел), за да сте на Бъдни вечер и Коледа в Светите земи. Има възможност и за комбиниране с новогодишното 8-дневно плаване с посещение на Ираклион, Родос, Кушадасъ, с нощ в Истанбул преди да посетите Волос.

Подробна информация за маршрутите на Celestyal Journey можете да намерите на celestyal.com

Специални издания