Casa Gonzalez & Gonzalez

Малко магазинче за стоки за дома в Мадрид- звезда в социалните мрежи

 

Калина Константинова

 

Ако пътят ви минава през Мадрид, непременно посетете Casa Gonzalez & Gonzalez. Малкото магазинче за стоки за дома с неговата минималистична фасада е чудесен обект за красива снимка, която със сигурност ще ви спечели много like-ове в Инстаграм. Така може би и вие ще се присъедините към повече от седемдесет и четири хилядите последователи на магазинчето в социалната мрежа. Casa Gonzalez & Gonzalez  дължи популярността си на своеобразната си естетика, на безупречния си стил и елегантност. Магазинът предлага прецизна селекция от стоки за дома, най-вече продукти за почистване. Още с влизането интериорът сякаш ни пренася във времето. Асоциации с натюрморти на стари майстори веднага изплуват в съзнанието ни. Сценографският подход в представянето на продуктите разказва истории и превръща в незабравимо преживяване купуването на една обикновена метла или сапун за пране.

 

Бутикът е кръстен на двамата собственици- Мария Роза Амор Гонзалез и Хавиер Караско Гонзалез- приятели от детството с общо фамилно име. Животът ги разделя за кратко. Мария Роза завършва История на изкуството, а Хавиер- Интериорен дизайн. Срещат се отново и решават да открият собствен магазин в Мадрид, в който да предлагат качествени продукти за дома. Селекцията им включва традиционни стоки, най-вече европейски, но също корейски и японски. В магазина няма да намерите скъпи, дизайнерски продукти, впечатляващи предимно с външния си вид и красота. Абсолютно всичко в Casa González & González е избрано заради определена функция. Повечето предмети или продукти са изработени ръчно по традиционен начин от местни занаятчии и са част от ежедневието в страните, от които идват.

Casa González & González ни предлага да забавим темпото, да се вгледаме в красотата на обикновените неща, да оценим ръчния труд и да се насладим на настоящия момент.

 

Специални издания