Body Space

Индустриален дизайн в ново студио за фитнес и пилатес

 

 

Проект: Деница Атанасова, Елена Рахова, Димитър Рахов, Hush architects

Снимки: Studio Blenda, Георги Петев

 

 

Body Space Pilates Studio e пилатес, фитнес и масажно студио, разположено на 240 квадрата на партерен етаж в новопостроена сграда в столичния квартал Драгалевци.

 

Заданието на инвеститора към екипа на Hush architects е да се възползват максимално от даденостите на помещението и да създадат откровен интериор, който да мотивира и ободрява посетителите. „В резултат, проектът естествено пое по пътя на индустриалния дизайн“, казват авторите.

 

Завареното пространство представлява една голяма зала, офис и по-ниска складова площ към тях. Понижените площи са превърнати в 6 двойни съблекални, склад, санитарен възел и помещения за персонал, а голямата зала и офисът са разпределени в рецепция и релакс-зона, зала за пилатес, масажно помещение, зала за X-body и зала за индивидуални тренировки.

 

„За нас беше предизвикателство да се справим с големите понижения във височините и да ги превърнем от недостатък –  в акцент. Така взехме решение за овални елементи, които свързват високите с ниските части. Тези елементи имат за цел да скрият инсталации, но в същото време да играят ролята на плавен и умишлен преход между високите и ниските пространства във фитнеса“, коментират Hush architects.

 

Помещенията са почти изцяло завършени с видим бетон и с декоративна мазилка, наподобяваща бетон, в зоните, където се налага. В пилатес – залата е вграден „килим“ от паркет, за да се постигне необходимия комфорт за тренировки. В санитарните помещения решението е за изцяло бял интериор, поради ниската височина. Светлите финиши и стъклените прегради допринасят за усещането за допълнителен простор. В залите са разположени цели стени – огледала за по-голям комфорт на трениращите и за визуално разширяване на пространствата.

 

 

Специални издания