Bedouin Forest Residence, Централен Балкан

Място за специални събития сред природата

 

Тук дивата природа е изваяла неописуеми пейзажи, скални феномени и водопади. Централен Балкан е живописно място и точно в този район, сред природата, в близост до с. Валевци, община Севлиево, е разположена Bedouin Forest Residence. Горският оазис е върху над 5 дка зелена равна площ непосредствено над кристално чистите водопади и вирове на р. Росица.

 

Мястото се отличава с неповторим дизайн и архитектура, които, изградени от дърво и камък, добити от околността, подчертават естествената красота на природата. Огромна отговорност е запазването на тази уникална среда, казват собствениците, затова целият проект е изцяло съобразен с това. Необичайни съчетания на естествени природни материали с луксозен текстил, месингови елементи, порцелан и ръчно изработени бутикови мебели придават характер на комплекса. Оформени са различни романтични кътчета –  места за отдих, за палене на огън, за масажи, места с гледка,  детски кът, външна вана…

 

Концепцията на горската резиденция е интересна – това е място за частни и фирмени събития с възможност за настаняване.

 

Собствениците са се подготвили с необходимите контакти с артисти, които биха разнообразили празника, могат да организират озвучаване, тематична декорация и обслужване. Самият бар и цялото общо пространство са изключително удобни за коктейли, семинари, тийм билдинг, рожден ден, моминско или ергенско парти, фирмено парти,  юбилей, горска сватба …

 

Съвсем очаквано, кухнята на Bedouin също е в духа на мястото и в нея се използват само натурални автентични продукти – ориентирана е основно към печени меса и зеленчуци на жар, пресни салати и разнообразие от хапки. Всичко се приготвя на място.

 

Ако пък сте от хората, които обичат разходките сред природата, регионът е подходящ за всякакъв вид туризъм. Наблизо е горско и ловно стопанство Росица-Лъгът, където може да се разходите на фото-лов – в двора на стопанството има свободно пасящи диви животни. Близо до Bedouin е Батошевски манастир „Успение Богородично“, основан по време на цар Михаил II Асен (1246-1256), който пленява с приказна атмосфера и стенописи с богата история.

 

 

 

Специални издания