3 начина да пренесете морето в дома си

 

Как да пренесем усещането за безкрайно море в своите домове? Имаме добра новина за вас – не е толкова трудно, колкото изглежда. Всъщност, съществуват безброй начини да възпроизведете това релаксиращо и освежаващо настроение на лятото.

В тази статия ще ви представим три начина, чрез които да пренесете морето в дома си. Променете интериора и се заредете с лятно настроение, като използвате подходяща комбинация от цветове и декорации.

 

Интериор, вдъхновен от морски град

 

Варна, известна като морската столица на България, е олицетворение на лятното настроение. Ако сте посещавали града, вероятно сте забелязали как интериорът на заведенията по плажа е в хармония с обкръжаващата среда. Така че, защо да не пресъздадем малко от този дух и в нашето жилище?

 

  • открийте магазини за домашен декор във Варна – може да намерите множество магазини във Варна, които предлагат мебели и аксесоари за интериора, вдъхновени от морето. Дори ако не живеете в града, има възможност да пазарувате онлайн и да изберете от разнообразие от уникални артикули. Само потърсете каталог с мебели Варна;
  • използвайте автентични детайли – те ще добавят реалистичност към вашето пространство. Може да заложите на дървени елементи, въже, мрежи за риболов или всякаква друга тематична идея, която се свързва с тази тематика.

 

Не се страхувайте да бъдете креативни и да използвате тези идеи в интериора по нестандартен начин, допълват професионалистите от Ikea.bg. Така ще създадете уникална атмосфера, за която ще имате личен принос.

 

Използвайте тематични цветове и акценти

 

Едно от най-ефективните средства за създаване на определено настроение в дома са цветове. И ако мислите за морска тематика, ето още един начин:

 

  • изберете правилната цветова палитра – има нещо специално в тези цветове – блясъкът на тъмносиньото, меката светлина на пясъка, блестящо бялата пяна. За да пренесете това усещане в дома си, използвайте в интериора нюанси на синьо, бяло и бежово. Помислете за стените като платно, което ви позволява да изразите своята любов към морето;
  • добавете акценти и детайли – когато вече сте избрали основните цветове, добавете някои акценти към тях. Това може да бъде колекция от раковини, морски звезди или свещници в такъв стил, разположени на видимо място. Не забравяйте да добавите и текстил – възглавници с морски десени или плажни кърпи, окачени на стената, също ще допринесат за атмосферата.

 

С правилните цветове и подходящите акценти, интериорът може да излъчва лятна атмосфера през цялата година.

 

Създайте своя собствена морска обстановка

 

Създаването на усещане за море не означава просто трансформиране на всичко в синьо и бяло. Важно е да вложите и част от вас самите. Как да добавите предмети, към които имате сантимент?

 

  • изберете свои лични сувенири – това може да са снимки от почивки, колекции от раковини или мидички, които сте събирали, рисунка, която сте направили на плажа. Тези лични предмети ще добавят топла и индивидуална нотка към вашия интериор;
  • добавете подходящ аромат – свещи или ароматизатори с мирис на море или плаж ще помогнат за създаването на идеалната атмосфера, съветват от Икеа. Чувството за релаксация, което тези аромати внасят, ще ви помогне да се чувствате като на ваканция всеки ден.

 

Ако обичате тази тематика и искате да пренесете част от морското очарование в дома си, има безброй начини да го направите. Не забравяйте, че най-важно е процесът на декориране да изрази вашите индивидуални предпочитания и стил.

 

Без значение дали сте във Варна или на друго място, всеки може да създаде малко кътче от този рай в интериора си. С правилните аксесоари, цветове и малко креативност, може да превърнете своя дом в място, където се чувствате като на море през цялата година.

Специални издания