Цветен уют

Семейна къща с естествени материали в модерен прочит, максимални удобства и средиземноморски полъх

 

Проект и текст Студио ШкафА

Снимки Атанас Згурев

 

Собствениците на тази къща се свързаха с нас в етапа на почти завършени строителни дейности, за да създадем подходящ интериорен проект за младо семейство с две малки деца.

 

Клиентите имаха обща насока за желаната визия на своя бъдещ дом, но цялостното разпределение, съчетанието на цветове и материали, детайлите от различни стилове и изненадващите решения са изцяло продукт на екипа на Студио ШкафА.

 

Къщата е на два етажа, с прилежащ преходен гараж, екстериорна зона с басейн и барбекю и голям двор.

 

Нашето решение за първия етаж беше в него да има усещане за простор и светлина, естествени материали в модерен прочит, максимални удобства и уютен стил с полъх на Средиземноморието. Зонирахме кухнята и трапезарията в лявата задна част на къщата, която граничи с улицата,  а TV зоната с меката мебел и допълнителен бар-остров обособихме в предната част с прозорци от пода до тавана и изглед към двора и басейна. На етажа има прилежащ просторен кухненски килер, две отделни помещение за съхранение на дрехи и обувки, тоалетна и преход към гаража.

 

Стълбището между етажите превърнахме  в акцентна зона – то само по себе си има естетическа роля – с меките форми и ратановото осветление задава посоката за желаното бохо-усещане, което пълноценно разгърнахме в родителската спалня с прилежаща гардеробна и баня на втория етаж.

 

Обща просторна тераса свързва родителската спалня с две пъстри и очарователни детски стаи за момиче и момче, а отвътре артистичният коридор води до също толкова кокетна и цветна детска баня, уютна стая за споделено гледане на филми или четене на книги за цялото семейство и самостоятелна стая за пране и гладене.

 

В цялата къща използвахме масивна дъбова дървесина за пода и гредите по тавана и за акцентите на стълбищния парапет; ламперията и корпусните мебели също са комбинация на естествено дърво и съвременни материали – всички те са проектирани от екипа на Студио Шкафа и реализирани от наши партньори; меката мебел и осветлението са от първокласни европейски и български производители.

 

Специални издания