Старо и ново

Пълна промяна на лондонска къща

 

Проект: Gerard Taylor studio

Изпълнение: Р. Савов/Д. Ненов, Braerise, UK

Снимки: Николай Богдев

Текст: Радослав Савов

 

Собственикът на къщата е и неин автор – с дългогодишния си опит като дизайнер на мебели, той е имал много възможности да създава различни интериори. В този проект влага цялата си мисъл и способности, за да постигне прекрасен дом, в който да се чувства на място и удовлетворен от работата си и с който ще се гордеят поколения напред.

 

Оригиналната къща е направена от Cotswold – камък, който е специфичен за район, близо до Лондон.

 

Първият етаж на сградата претърпява вътрешни козметични промени, които обаче са така измислени и изпълнени, че след ремонта всичко изглежда напълно различно.

 

Влизайки вътре, се открива невероятна гледка към кухнята. Петметровата пейка-етажерка, както и всички останали мебели, създават впечатление, че се намираш в средата на изложбена зала, но в същото време използваните цветове и материали внасят усещане за домашен уют.

 

На втория етаж са спалните и кабинетът, като всяка стая има свой собствен стил.

 

На приземния етаж с градината веднага може да се види цялата прелест и замисъл на тази приказна къща. Там, всъщност, всичко е напълно променено. Изцяло остъклената зимна градина е изключително модерна, стилна и уютна. Интересно е, че тя е направена само от стъкло, без каквито и да е рамки. Чувството да седиш на специално проектирания диван, да пиеш чай и да слушаш ромоленето на силен дъжд, сякаш си навън, е уникално.

 

Задната градина също е приятно и уютно пространство, изпълнено с естествени и рециклирани материали.

 

„Пожелавам на всеки да намери по този начин баланса между старото и новото, няма значение в каква сфера”, казва авторът на проекта.

 

Специални издания