Оставаме вкъщи!

Новият проект на студио Egue & Seta създава перфектна среда за многочленно семейство и превръща дори принудителния престой у дома в приятно преживяване

 

Калина Константинова, интериор Egue & Seta, снимки Vicugo Foto

 

Архитектите от Egue & Seta наричат новия си проект „Пейзаж на закрито“.  Във времена като днешните, когато  прекарваме почти цялото си време в домовете, е необходимо да потърсим решения за комфорта на всеки. Именно това е било основното задание към испанското студио. В този двуетажен апартамент в Барселона на площ от 180 кв.м. е намерен перфектен баланс между общите и индивидуалните пространства. В него можеш да се разхождаш, да твориш, да готвиш, да си почиваш, да работиш, без да пречиш на другите и същевременно в тяхната компания. Решенията – остъклени врати и прегради, плъзгащи се врати, декоративни ажурни решетки, олекотени мебели, позволяват погледът да стига до всяка точка на дома, но оформят определени зони с различни функции. Така например кухнята, която се намира в общото пространство на дневната и трапезарията на първото ниво, е почти напълно остъклена. При желание тя може да е напълно затворена или пък отворена както към входното пространство, така и към дневната, благодарение на обособена бар зона.

В детската стая е намерено чудесно решение за забавление на децата. Стенни панели осигуряват часове игра и възможност за изразходване на енергия.

Двете тераси на първото и второто ниво са истинско преимущество в големия град и предоставят така търсената възможност за живот на открито.

 

Специални издания