Минималистичен комфорт

Оптимална функционалност и единна визия

 

Интериор: арх. Юри Танов, арх. Мартин Ряшев, арх. Здравка Нисторова, DA architects

фотограф: Александра Долева

 

Апартаментът е разположен на 175 кв.м. на последните два етажа от сградата и заради отстъпите, резултат от нормативната уредба за застрояване, акумулира множество от неудобствата на терасовидните етажи – неправилно пропорциониране на пространствата, нежелани конструктивни елементи, неудобно разполагане на вертикалните щрангове и мокрите помещения, скосявания. За сметка на тези недостатъци, този тип жилища са добре ослънчени и разполагат с чудесни гледки към града и просторни тераси.

 

Възползвайки се от тези дадености, арх. Юри Танов и колегите му от DA architects търсят максимално отваряне към гледката, окрупняване на пространствата на различните зони и създаване на контраст помежду им, така че да се получи оптимална функционалност и единство като визия.

 

Клиентите са младо семейство, с отношение към дизайна, които прегръщат идеята за съвременна линия и изчистен стил. Лаконичната и спокойна визия на апартамента изглежда така, сякаш е постигната без никакви усилия, но на практика всички вътрешни стени са разрушени и изградени наново за оформяне на по-добри пропорции на стаите.

 

Вижте целия материал в брой ноември/2020

 

Специални издания