Класика и минимализъм

Два апартамента, обединени в просторен дом с timеless дизайн

 

 

Интериор Qube design

Снимки: studio Blenda

 

Този просторен дом на 175 квадрата е създаден с обединяването на два по-малки апартамента. Едното жилище е превърнато в нова голяма дневна зона с хол, трапезария и кухня, а в другото остават новите три спални. Въпреки обобщаването на обема на дневната, кухнята е отделена от трапезарията със стъклена плъзгаща врата Rimadesio. Зоната „нощ“ също е относително самостоятелна благодарение на архитектурните дадености на пространството – тя е от другата страна на дълъг коридор. „Най-голямото предизвикателство в работата по проекта беше дългата строителната част, обединяването на двата апартамента, оголването им до бетон. Всички инсталации, дограми, стени, отоплението и вентилацията се правиха наново“, разказват авторите на интериора.

Основното изискване на клиентите било в апартамента да няма тъмни цветове и материали. Qube design създават светъл и уютен дом в минималистичен стил. Дизайнът е изчистени, лаконичен, „стоплен“ с елементи от дърво, тапицирани повърхности и меки пастелни цветове.  Категорично модерната визия звучи timeless с избора на обзавеждане с препратки към класиката.

 

Всяко помещение има свой собствен акцент, но това, което ги обединява, е присъствието на дъб и бял цвят.

 

Основните използвани материали в интериора са MDF фурнир дъб, MDF боя, паркет, гранитогрес, месинг. Цветовата гама се задава от паркета (Coswik) и гранитогреса ( Sant’Agostino ). Избрани са мебели от висок клас – в коридора огледалата са от Sovet Italia, фотьойли Minotti, столове Bontempi Casa, маса Cattelan. Осветлението в хола, кухнята и спалнята е на Xal, лампата над трапезната маса е Occhio.

 

Клиентите държали на бяла кухня, която е съчетана с ламперия MDF дъб в нюанс, близък до паркета.

 

Интересно функционално решение е островният гардероб в спалнята, който от едната страна е ТВ шкаф, а от другата е гардероб със стъклени врати за колекционерските дизайнерски дрехи на собствениците. Елегантното осветление в това помещение е от Vibia. Тапицираните ламперии и легло са от Mebel Group.

 

Акцент в детската стая са лампите – балони на Brokis, леглото и скринът са Leander.

 

В голямата баня строгият геометричен стил е съчетан с впечатляваща светеща стена от оникс от Stone Center, плочките са Sant’Agostino, смесители Gessi. В малката баня откриваме елегантен избор на плочки Ariostea High Tech и смесители Bugnatese.

 

 

 

 

 

 

 

 

Специални издания