Картина в развитие

Модерно обзавеждане с еклектични акценти дава свобода в обживяването на пространството

 

Интериор Румен Евстатиев, RE design studio, „Склада“

Снимки Венцислава Василева

 

 

Основните изисквания за този столичен апартамент звучат стандартно – уютна, рафинирано-луксозна атмосфера, качествени материали, мебели и осветление и точно определен бюджет. Пречупени през погледа на Румен Евстатиев, художник като образование и светоусещане, резултатът е мека и спокойна интериорна картина. В елегантната тоналност артистично преливат оттенъци на дървото, пясъка, глината и тази неутрална основа дава възможност на бъдещите собственици да внесат своя цветност и по-активни акценти.

Апартаментът в квартал Изгрев е с обща площ 154 кв. м, поделени между  дневна с кухня, три спални, едната от които  с прилежаща баня и гардеробно, още две бани и две тераси.

Жилището е купено с инвестиционна цел – за отдаване под наем или препродажба в завършен вид. Предизвикателството е, че авторът трябва да създаде персонализиран интериор, без да познава реалния обитател. Затова апартаментът има своите акценти, но в същото време лесно се харесва на по-широка публика.

„Заедно с екипа на „Склада“ търсихме комфорта и неангажиращото използване на всеки елемент от интериора. Подобен проект не е мястото да бъдем прекалено концептуални или да използваме мебели, които биха предизвикали полярни реакции. Мислех за лично пространство, което да търпи развитие, като през цялото време трябваше да си представям хипотетичен профил на бъдещия обитател. Затова се придържах към по-балансирана визия. Съвременното обзавеждане с леки еклектични акценти дава свобода в обживяването на пространството“, казва Румен Евстатиев.

Запазена е чудесната естествена светлина в помещенията – предпоставка за комфорт и позитивно усещане.

Основните материали са дърво – дъб и тик, метал, кожа с различни обработки, вълна и варова мазилка. Те са подбрани така, че да кореспондират с фасадата на кооперацията, изпълнена с мазилка и дърво.

Обзавеждането е изцяло от Склада – избрани са фабрики от среден клас като Bonaldo, Alf da Fre, Ditre, Ethnicraft, Keys cuccine. Мебелите и облицовките, изработени по детайл, отново са от Склада.

„С този проект създадох една основа – завършено платно, което обаче може да бъде развито, тъй като всяко жилище трябва да отразява начина, по който искат да живеят обитателите му, техните вкусове и връзки със света“.

 

 

Специални издания