Градско убежище

Високотехнологични материали и прецизно изпълнение в модерно жилище за динамичен човек

 

Проект:  Fimera Design Studio

Фотограф:  Велизар Иванов

 

В основата на концепцията за този градски интериор стоят високите стандарти и качеството на живот и работа на неговия собственик – динамичен човек в постоянно движение. Задачата на студио Fimera е да проектира модерен и функционален апартамент, предназначен за непостоянно обитаване.

 

Разпределението на жилището от 95 квадрата е значително променено, като към дневната зона са приобщени две прилежащи помещения, които първоначално са част от едната спалня. В допълнение, коридорът е отворен и също става част от дневната, като така се създава повече пространство и усещане за простор. Зоната на входа е обособена с корпусна мебел, която служи едновременно за портманто, за шкаф към трапезарията и в същото време скрива неизбежната колона.

 

Избраните материали са демонстрация на днешните технологични възможности – широкоформатен гранитогрес, устойчиви на износване повърхности и интериорни елементи. Основните цветове и текстури – бяло, черно и омаслен дъб, са внимателно подбрани с цел постигането на хармония  и непреходен стил. Нетрадиционен маслиненозелен цвят създава индивидуалност.

 

Голямо внимание е обърнато на осветлението и детайлите при изпълнението на обзавеждането. Качеството е безкомпромисно, като мебелите по индивидуален дизайн са изработени с прецизност.

 

Силен акцент в интериора е декоративното пано с пирамидални елементи. Този елемент има и техническа функция – скрива колекторната кутия и втората колона в дневната.

 

 

Специални издания