В сърцето на града

Вкус, стил и усет към детайла в столичния дом на младо семейство

 

Текст: Ирена Куртева

 

Жилището не е стени, помещения, квадратура – то се превръща в дом, когато го изпълним с емоции, спомени, предпочитания за предмети, цветове, книги, картини, които разкриват нашия свят, където се чувстваме уютно, топло и защитени.

Апартамент в сърцето на града, удобна локация и лесна връзка с работното място, театри, места за среща с приятели, парк –  това е изборът на млади хора.

На всеки му се е случвало да заживее в нов дом и знае, че неминуемо следва ремонт за овладяване, оптимизиране или освобождаване на пространства, за удобство, повече светлина, или за да е всичко прибрано.

Собствениците на този апартамент също са предприели тези стъпки, премахвайки вратата от антрето, като така го отварят към светлата трапезария. Цялата стена –  от трапезарията към антрето, с прилежащите врати към двете спални и тоалетната за гости, естествено се слива с шкафовете и образува единна, завършена композиция. Тази своеобразна бяла ’’библиотека’’ е затворена с врати, като за разчупване на визията има и такива с ратан. На срещуположната стена като контрапункт оживява текстилен тапет с танц, динамика и меки, пастелни тонове на бежово и сепия.

Модерна, изчистена кухня, трапезария и дивани съжителстват с антични скринове, огледала и декорация като акценти.

Навсякъде в жилището се усеща афинитетът и вкусът към изкуство, албуми, книги, дизайн. Отношението към детайла, емблематичните осветителни тела на Том Диксън, креслото  на Оливие де Шривер създават ненатрапчива атмосфера на стил, деликатна изисканост, уют, спокойствие и топлина –  обстановка, която е отпускаща и не натоварва с претенция.

 

 

Специални издания