Бохемска хармония

Светло, просторно и уютно жилище на младо семейство

 

Проект и текст: интериорно студио „Дизайница“

Снимки: Павлина Малинова

 

 Светло, просторно и уютно жилище със скандинавско-бохемско усещане – с това желание на собствениците започна работата по този апартамент. Уюта младото семейство си представяше с много бяло и с различни бохо елементи. Така водещ в проекта стана белият цвят – използвахме го за финиши на стените и основните мебели и добавихме топлината на естественото дърво в пода и част от мебелите.

За скандинавско-бохемския стил са характерни миксове между различни елементи, като например изчистени линии, светли цветове, естествени материали, които могат да се съчетаят с мид-сенчъри мебели, текстил с ресни, мебели от ратан или различна дървесина. Така в хола заложихме за акцент масички от мангово дърво и ратанови лампи. Кресло с ретро привкус допълва картината, а килимът е истинско бохо съкровище.

На кухнята обърнахме специално внимание, тъй като беше важна част от дома за клиентите.Там заложихме на бели фрезовани вратички с лек детайл, плочки, тип тухлички, за гръб и масивен дъбов плот, който да обединява линията с дървения под.

Светлината е другият водещ фактор в този проект. Апартаментът е доста светъл и просторен и клиентите държаха това да се запази и развие с интериора.

 

 

 

 

 

Специални издания