Хотел с истории

 

25 hours е място, свързано и ангажирано с градовете и кварталите, в които е разположено, както и с хората, които живеят и работят около него

 

Калина Константинова, интериор Studio Dreimeta и Visto Images, снимки Steve Herud

 

След безпрецедентната криза, пред която хотелиерският бизнес бе изправен през последните две години, стандартизираните услуги не са достатъчни, за да се привлекат отново клиентите. Именно поради тази причина предлагането на оригинално и персонализирано преживяване е тенденция, която все повече хотели следват.

Хотелът има желание да се превърне в новият ни дом, далеч от дома; място, което ще запомним и където ще бъдем запомнени. Веригата 25 hours се придържа към тази философия и предлага специално преживяване. Всеки един от хотелите от веригата е различен, със специфична архитектура и декорация, а проектирането му е основано на задълбочено проучване на околната му среда.

Първият хотел отваря врати в Хамбург. Днес те са десет в Европа и един в Дубай.

Хотелът в Париж е разположен в десети квартал, точно срещу Gare du Nord (Северната Гара), изключително важно и натоварено място, през което всекидневно преминават хиляди потоци от хора. Тук се срещат линии на метрото, влакове за далечни дестинации, влакове за предградията и летището. Самият десети квартал е смесица от най-разнообразни националности и култури, които създават една особена, различна атмосфера, която не може да се почувства на други места в града. Тук можете да купите африкански дрехи и платове с екзотични мотиви, да опитате китайска, виетнамска, магребска или пакистанска кухня, да си направите плитки в салон за африкански прически, да посетите най-големия покрит пазар в Париж, да откриете най-тясната къща или пък да ви побият тръпки, минавайки пред обитавания от духове Manoir de Paris… Тук е живописния канал St. Martin, а съвсем наблизо се извисява и величествената базилика Sacré Coeur.

В характерната, импозантна сграда срещу Gare du Nord винаги се е помещавал хотел. Днес тя е реконструирана и осъвременена от архитектурното студио Axel Schonert. Създадени са 237 стаи на 6 етажа. Вътрешното обзавеждане е поверено на студио Dreimeta, които са предложили изключително интересен микс от стилове, най-вече с африкански влияния.

Декорацията пък е дело на Алекс Толедано и неговата артистична агенция Visto Images. Отправна точка на концепцията е книгата, посветена на жителите на десети квартал в Париж, издадена от Алекс Толедано. В нея се запознаваме с „героите“ на квартала, всъщност съвсем обикновени хора, но чиято работа или мисия е от изключително значение за функционирането на района около Gare du Nord. Разбираме за Люси, която разкачва и закачва вагоните на влаковите композиции; за човекът, чийто глас обявява разписанията на влаковете; за отговорникът по почистването на гарата; за ресторантьори, продавачи, търговци, с които може да се срещнем всеки ден в района.

Всички те и техните истории намират място в декорацията на хотела. Рисунки, афиши с техните образи надничат от всеки кът. Историите са толкова много, че със сигурност е необходим дълъг период от време, за да ги откриете и разберете всичките. Самите стаи са особено артистични, цветни и необикновени. Част от обзавеждането в тях се продава, като по този начин можете да отнесете в дома си част от новото си любимо място в Париж.

 

Специални издания