Хол и спалня в едно: какво обзавеждане да изберем?

Съчетанието на две стаи в едно помещение е сложна задача, която най-често се налага поради недостатъчно пространство в дома. Освен необходимост обаче, това е и модерно интериорно решение.

Сред най-често срещаните комбинации са създаването на помещение, което събира в себе си хола и спалнята. Научете повече за това решение за вътрешния интериор и вижте някои съвети за избора на обзавеждане.

 

Как да организирате пространството?

 

Да комбинирате хола и спалнята в едно, като същевременно изградите модерен и завършен облик на помещението и освен на функционалност, да се радвате и на красив интериор, е истинско предизвикателство. За целта е необходимо да организирате пространството максимално добре.

Вижте какви съвети дават експертите в интериорния дизайн:

 

1.Създайте ясно обособени зони

Функционалното разделение трябва да бъде добре изразено. За целта може да използвате подходящи мебели, различни цветове и тип осветление за двете зони.

Ако не можете да ги разграничите на равни части според квадратурата, помислете коя е водещата зона.

 

2.Поставете визуални граници между спалнята и хола

 

Може да го постигнете чрез поставянето на някаква преграда, като паравани, както и малки холни секции или да завъртите дивана с гръб към зоната за сън.

 

3.Помислете за осветлението

 

Препоръчително е да заложите на максимално количество естествена светлина в комбинирането на двете стаи в една. За осветителни тела е най-добре да изберете такива с регулируемост, защото докато във всекидневната е по-подходящо да бъде по-светло, в зоната за спане светлината следва да бъде по-приглушена.

 

Това са някои от основните направления, които трябва да съобразите при организиране на пространството, когато имате спалня и хол в едно.

 

Какво обзавеждане да изберете при хол и спалня в едно?

 

Изборът на обзавеждане може да бъде трудна задача, особено когато спалнята и холът ви са в едно помещение. Те трябва да отговарят на някои качества, за да бъдат позиционирани успешно и да изградят една хармонична и комфортна среда за живот.

 

Изберете мултифункционални мебели

 

Заложете на разтегателен диван тип легло, който се трансформира лесно и се превръща в място за сън, особено ако разполагате с по-малко пространство.

 

Ако предпочитате традиционен вариант – да разполагате и с легло, и с диван, съобразете те да разполагат с допълнително място за съхранение на вещи, като чекмеджета, подматрачно пространство и други. Чрез тях може да оптимизирате пространството и да внесете ред в стаята.

 

Заложете на практични размери

 

Изберете по-малки по размер мебели, особено при по-малки по квадратура стаи, за да създадете стилно, функционално и комфортно място с възможност за свобода на движенията.

 

Специални издания