Функционалност, уют и светлина

Хармонично жилище с естествено преливане на зоните

 

Интериорен дизайн, проект и реализация: Николай Стаменов

Фотограф: Ивелина Чолакова

 

 

Функционалност, уют и светлина – така авторите лаконично описват този интериор. „Първото предизвикателство във всеки проект е да успееш да видиш мечтата на клиента през неговите очи – да влезеш в неговите представи и очаквания за перфектния дом. След това трябва да реализираш тази мечта, пречупена през висок професионализъм и богат опит“, казва Николай Стаменов.

 

Но предизвикателствата не свършват до тук. Екипът поема обекта директно от строителите – единствено с направени шпакловки и замазки. Електрическата инсталация не отговаря на изискванията на клиента и на проекта и се преправя почти всичко – позиции на контакти, осветление и кръгове. След преустройството на 128 m2 се разполагат дневна, две детски стаи, спалня с дрешник и баня плюс още една отделна баня с тоалетна за общо ползване и обслужване на детските стаи.

 

„Желанието на клиента съвпадна напълно с нашата визия за модерно, функционално и много светло жилище“, казва авторът на интериора. „Проектът е съобразен изцяло с индивидуалните нужди и начин на живот на семейството. Осветлението е реализирано чрез разнообразни източници, а дамата в семейната двойка ни вдъхнови за постигането на толкова „бял” като усещане апартамент“.

 

Целта на проекта е хармонично и спокойно жилище с умишлено избягване на силни контрасти. Постигнато е естествено преливане на пространствата и същевременно характерен стил и дух за всяка стая. Успешно са съчетани функционалност и уют.

 

 

Специални издания