Удобства и уют за семейство с деца

Практичен и изчистен апартамент в София

 

Проект Fimera Design Studio

Снимки Велизар Иванов

 

Откриваме този практичен, изчистен и уютен апартамент на последния етаж в нова сграда в София. Обширен и добре композиран, той е идеална база за работата на студио Fimera Design.

В първоначалното разпределение е променена само квадратурата на двете детски стаи – за да има справедливост е „взето” малко от едната и е добавено към другата.

Изискването на собствениците било жилището да е модерно, без излишни елементи, лесно за поддръжка и с достатъчно места за съхранение. Това е постигнато със строга геометрична линия на всички обеми, с тапетни врати, ограничен брой цветове и материали и изчистено от излишества  обзавеждане. В същото време апартаментът звучи меко и уютно с изобилието на дърво, с контрастиращите тъмни елементи и приятни светли акценти.

Предимство на пространството е огромната тераса, която го обикаля под формата на „П”. Нейният потенциал е максимално използван с големи витрини, за да се създаде усещането за преливане на интериор и екстериор.

Интересен и нестандартен е един от обединяващите елементи в дизайна – повдигнат борд, който очертава подхода към терасата и „обикаля” почти целия апартамент. Той играе роля на пейка, която с удоволствие се ползва от децата за сядане и настолни игри. В същото време е място за съхранение на вещите, които винаги са много в семействата с деца.

 

Цялото обзавеждане е по поръчка от Акадо

 

Специални издания