Топ тренд: Стая навън

Кът за отдих в задния двор

 

 

Проект: студио AnyColor, Боян Стоянов, Лиляна Тодорова

Снимки: Тодор Тодоров

 

 

Мечтаем за уединено местенце навън, но в града рядко имаме този лукс. Студио AnyColor предлагат решение с този практичен, мултифункционален павилион на 25 квадратни метра. Семплата и уютна метална структура дава възможност за различни сценарии на ползване – за релакс, за срещи с приятели и приготвяне на храна на открито.

 

Концепцията на дизайна е съобразена със съществуващото сливово дърво в двора, което клиентите не искат да жертват.Така то е вписано в проекта и това подкрепя търсеното усещане за хармонична природна среда.

 

Белият цвят и дървото като материал доминират във визията на павилиона, за да се постигне максимален синхрон със зеленината в двора.

 

Във функционално отношение структурата е разделена на две зони: малка кухня и трапезарна част за осем човека. Кухнята е оборудвана със специално иззидано тухлено барбекю. Вертикалните сенници създават комфорт през всички сезони и позволяват затварянето на трапезарната част. През нощта платната се превръщат в бял екран и така павилионът става импровизирано лятно кино.

 

Конструкцията на покрива е с термопанели върху дървени греди, които остават видими в интериорната част. Те, от своя страна, кореспондират с дървения декинг.

 

Подът в зоната на кухнята е покрит с гранитогрес с орнаментални мотиви. Единствената друга декорация са сенките на дървото, падащи върху белите платна.

 

Павилионът, завършен през  2020 година, се превърна в „хоум офис“ и в по-безопасно място за срещи на открито, разказват авторите.

 

Конструкцията има голям потенциал в ситуацията на продължителна пандемична обстановка като възможност за приятни моменти със семейството и приятелите.

 

 

 

 

Специални издания