Топвъпроси за безконтактните смесители

Консултант Ideal Standard

 

Защо безконтактните смесители са толкова актуални в момента?

Предизвикателствата на съвременния свят изискват нова дефиниция на хигиената. Търсенето на решения с цел превенция на инфекции и вируси е основно направление за Идеал Стандарт в разработването на санитарни продукти с фокус – хигиена, смарт технологии и устойчивост.

Хигиената винаги е била основен приоритет по отношение на проектирането на обществени бани, но сега това е единственият най-важен фактор, който гарантира, че хората и компаниите по света могат да продължат да работят безопасно. Тъй като започваме да се връщаме към по-нормален начин на работа и живот, трябва да гарантираме, че средата е хигиенична и пригодена за целта и в дългосрочен план. Знаем също колко важни са пестенето на вода и енергия. За да постигнем това, се фокусирахме върху иновациите, които предлагат по-високо ниво на хигиена, смарт технология и устойчивост – новите безконтактни смесители Sensorflow и Intellimix.

 

 

Къде най-често се използват?

Стандартите за хигиена се издигат непрекъснато, а по време на пандемията придобиха още по-голямо значение. Това не само повлия върху поведението на хората, но промени и изискванията към проектирането на обществените санитарни помещения. Безконтактните смесители са подходящи за санитарни помещения в търговски сгради, офиси, банки, хотели, фитнес клубове, летища, музеи, библиотеки, училища, детски градини, супермаркети и др.

 

 

Каква е технологията им?

С повишаване на стандартите за хигиена, трябва да бъдат задавани и по-високи стандарти на санитарните помещения. Intellimix® е интелигентен безконтактен смесител за вода и сапун. Той винаги подканва потребителя да измие ръцете си със сапун, както Световната здравна организация препоръчва. Това е основната мярка за избягване на зараза и разпространение на инфекциите.

Intellimix® смесва антибактериален сапун с въздух до създаването на мека сапунена пяна, което освен приятно изживяване, осигурява икономии. Така при отлично измити ръце, пестите до 80% сапун. Цикълът на миене е оптимизиран, 100% безконтактен, намалява разпространението на бактерии и вируси.

Продължителността на водния поток е програмируема, което ограничава разхода на вода. Ограничителят на дебит – 2 литра в минута, осигурява значителни икономии – 85% по-малко вода в сравнение със стандартните едноръкохваткови смесители.

Безконтактният смесител Sensorflow е идеалният избор, когато става въпрос за подобряване на хигиената на санитарните помещения при всички проекти за обновяване и ново строителство – от офиси и ресторанти, до учебни заведения и други обществени сгради. Гамата включва 100% безконтактни смесители с интуитивен дизайн за перфектно разпознаване на ръцете, осигуряващи стандартите за чистота и комфорт, които потребителите очакват.

Серията Sensorflow включва смесители, които могат да се монтират върху плот, на стената и на мивката, с избор между захранване от мрежата и с батерии. Потокът на вода е 5 л/м и автоматичното спиране на водата гарантира дългосрочни икономии в сравнение с традиционните смесители.

 

 

Как се монтират и каква поддръжка изискват?

С иновативната технология EasyFix на Ideal Standard, инсталирането на Sensorflow и Intellimix е безпроблемно. След като бъдат монтирани, смесителите могат лесно да се поддържат. SensorFlow се обслужва с достъп през горната част на крана. Почистването също е бързо и лесно.

Intellimix® прави управлението на ресурсите лесно със специално bluetooth-ready приложение. Установете настройките, наблюдавайте дистанционно работата и правете значителни икономии на вода и сапун.

 

 

 

Специални издания