Тайната градина

Martini Garden – стилен градски оазис и кухня, вдъхновена от средиземноморието

Калина Константинова, снимки Александър Новоселски

 

Минавайки покрай фасадата на ресторант Martini Garden, трудно можеш да си представиш мащаба на неговия интериор. Интересно подсказване на входа са два чадъра с конструкция, подобна на клони на дърво, които приканват в градината. Дървото е основният символ на ресторанта. Той се повтаря като елемент на различни места в интериора – като силует на входната врата, изрязан в стенните облицовки, като растер в рафтовете на винената стена, като истинско дърво, интегрирано в основната зала… Дървото като материал е използвано и за подово покритие, като създава топлина и почти домашен уют. Интериорът на заведението е еклектичен, но смесването на стилове тук е пестеливо и добре овладяно. Индустриалното излъчване във входната зона, постигнато с боядисания в черно таван и видимите инсталации, е в хармоничен контраст с естествените пастелни тонове на цялостното обзавеждане.

 

Едно от най-големите предимства на ресторанта е приобщаването и превръщането на част от задния двор в зимна градина. Олекотената остъклена конструкция позволява пространството да бъде използвано цяла година. През летните месеци плъзгащите врати са изцяло отворени, като напълно се заличава границата вън – вътре. Останалата част от двора, която е под открито небе, е истинско продължение на зимната градина. Дървената настилка, големите маси, хамакът, опънат между дърветата, създават отпускаща атмосфера и усещане за място, в което времето сякаш е спряло.

 

Килимите-финалният щрих на обзавеждането, от своя страна създават впечатление за висок клас интериор и добавят търсения ефект за домашен уют или по-скоро за частен клуб, в който винаги си добре дошъл.

 

Кухнята на ресторанта е преобладаващо средиземноморска. Пици, паста и ризото, приготвени по оригинални рецепти, са хит в основното меню, а дневните предложения варират с акцент пресните сезонни продукти.

 

Специални издания