С поглед навън

Просторен, светъл интериор, приятен за обитаване

проект и снимки студио Plan idea

 

Апартаментът се намира в София, квартал „Изток”, в жилищна сграда с двустранен изглед към чудесно озеленени междублокови пространства, придаващи усещане за живот сред природата. Гледката през прозорците прави най-силно впечатление на архитектите от Plan idea още при първоначалния оглед. Това задава и основната посока на проекта – помещенията да бъдат ориентирани към пейзажа и сменящите се сезони да са постоянен красив фон на ежедневието.

 

Всичко останало в интериора ненатрапчиво изпълнява своята функция. „Предизвикателство е да се създаде усещане за просторен, модерен дом с чисти линии в стара жилищна сграда с редица съществуващи проблеми”, казват авторите. С минимални намеси в разпределението те успяват да постигнат визуална връзка между входното пространство, дневната и родителската спалня, като в същото време оставят дискретна възможност за тяхното сепариране.

 

Неутралният бял цвят контрастира с естествената дъбова дървесина и придава усещане за лекота. С тези решения помещенията изглеждат просторни, добре осветени и приятни за обитаване.

 

Специални издания