Графити в кухнята

„Amour“ е лимитирана колекция, реинтерпретираща иконични продукти от каталога на датската фирма за обзавеждане Vipp в сътрудничество със звездата на френския стрийт арт- Андре Сарайва

 

Калина Константинова

 

Френският стрийт артист Андре Сарайва и Vipp представят лимитираната серия „Amour“, вдъхновена от обзавеждането на хотел Amour в Париж.

Емблематичното кошче с педал, както и кухнята Vipp вече могат да бъдат намерени за кратък период от време с характерен розов фон и изрисувани с графити.

Сътрудничеството между Андре и Vipp датира от 2011 г, когато известният стрийт артист избира мебели и декорация за хотела, който създава в Париж. Кошчето на Vipp става част от обзавеждането, но реинтерпретирано в цветния и весел стил на артиста. След отварянето на още няколко хотела от веригата Amour, Андре решава да поднови сътрудничеството с датската фирма за обзавеждане и заедно да създадат лимитирана серия от продукти, вдъхновени от неговата творческа вселена.

През последните 20 години кошчето за боклук на Vipp е реинтерпретирано от различни артисти като Боно и Филип Старк, но за първи път кухнята Vipp се използва като платно за художник.

„Нашето сътрудничество е вдъхновено от любовта в кухнята- любовта към храната, към готвенето и към споделянето с любимите хора“, споделя Андре. „Искахме да създадем весел и позитивен декор, в който всеки да се чувства щастлив“.

 

 

Андре Сарайва е роден в Швеция, но е израснал в Париж. Много бързо се откроява от други артисти, занимаващи се със стрийт арт, благодарение на своя герой- весело лице с цилиндър. Така наречения „Г-н А“ се е появявал над 300 000 пъти на стените на шест континента. Известността предлага на Андре възможност за множество сътрудничества с известни фирми. Изкуството му е показвано по галерии и музеи за съвременно изкуство в цял свят. Андре Сарайва е и предприемач, който основава нощни клубове, барове и хотели.

Специални издания