Стаите на Рим

The Rooms of Rome, хотелът проектиран от Жан Нувел, се намира в старо „палацо“ от XVII век в центъра на Рим. Част е от Alda Fendi – Esperimenti,  фондацията, основана през 2001 г., известна с приноса си към културата в италианската столица.

 

Хотелът е на четири етажа и разполага с 24 стаи. Интериорът е оставен в автентичния му вид, създавайки силна връзка между минало и настояще. Повърхностите на стените са с лющещи се мазилки, части от стари керамични плочки, рушащи се тухли. Голяма част от обзавеждането също е автентично, а новите мебели са семпли, с неутрални тонове, но със силно дизайнерско присъствие. Всяка една „стая“ всъщност представлява самостоятелен апартамент с кухня и баня.  Тези зони са в контраст с останалото обзавеждане и са с подчертано съвременно излъчване.

 

Хотелът се намира непосредствено до Арката на Янус и предлага красиви гледки към църквата San Giorgio al Velabro, храма на Hercules Victor, площад Bocca della Verità и хълма Палатин. На петия и шестия етаж на двореца се намират изложбените зали на фондация Alda Fendi и престижния ресторант Caviar Kaspia Roma.

 

 

 

 

 

 

Специални издания