Смел дамски чар

Интериор в сграда от 70-те съчетава класически и модерни елементи с усещане за лукс

 

Проект: Momi studio

Снимки: Евгени Иванов

 

Този елегантен, свеж апартамент, се намира в сграда, построена през 70-те години на XX век. Работата на Momi studio по интериора започва от самото начало и минава през всички етапи – от проекта, през ремонтната дейност и обзавеждането, до самия финал на реализацията.

Жилището е проектирано за жена и подчертано носи излъчването на собственичката. Заданието е за съчетание между класически и модерни елементи с усещане за лукс.

На площ от 80 квадрата са разположени дневна с кухня и преход към основната спалня, младежка стая, антре и обединени баня и тоалетна.

Архитектурата от периода на 70-те години се характеризира с преходни помещения и портални врати между тях. Momi studio запазват тези отличителни елементи, като им придават съвременен прочит с плъзгащи се стъклени врати с метален профил в черно.

Конструктивните промени, направени в жилището, са свързани с обединяването на банята и тоалетната. Така собствениците имат едно цяло, по-просторно помещение.

Стилът на апартамента успешно съчетава класически, модерни и  индустриални елементи, както и изискани детайли в стил Ар нуво. Целият този коктейл от материи, цветове и форми създава усещане за хармония и модерен уют.

Цветовете изграждат визуалната връзка между всички помещения. Сред силните решения са хармоничните контрасти на черно-белите елементи с цветните мебели – дивана в наситено синьо и трапезарните столове в меко розово кадифе. Месинговият и златният финиш са друг детайл, който допълва цветовата палитра с приятен, топъл блясък. Акцент в дневната е камината – тя превръща динамичното градско жилище в уютен дом.

 

Резултатът е модерен апартамент, едновременно уютен, изискан и функционален, перфектен за съвременния градски живот в София. Смел интериорен дизайн с излъчване на фин дамски чар.

 

 

Специални издания