Системи за филтрирана и газирана вода – защо тази инвестиция си струва?

Конкултант: Grohe

 

Какво представляват водните системи?

Това са иновативни кухненски смесители, които съчетават всички предимства на стандартен кухненски смесител от висок клас с практичен воден охладител с филтър. С Grohe Blue Home получавате свежа филтрирана и дори газирана вода директно от смесителя. А когато искате просто да измиете съдове, плодове и зеленчуци или ръцете си, може да използвате смесителя за обикновена чешмяна вода.

 

 

Как става превключването между обикновена чешмяна, филтрирана и газирана вода?

Управлението е лесно – смесителите разполагат с две ръкохватки. Едната е стандартна и с нея управлявате обикновената чешмяна вода, която не преминава през филтъра. Другата е с два touch бутона с LED осветление, със задържането на които избирате филтрирана, газирана или леко газирана вода. След това бутонът ще се освети в съответния цвят.

Филтрираната вода се пуска с натискане и задържане на горния тъч бутон и LED осветлението става синьо. За леко газирана вода след натискане на горния бутон, се натиска и задържа и долния – LED осветлението става светло синьо. За силно газирана вода се натиска и задържа само втория бутон. Осветлението става зелено. За да се спре водата се натиска отново съответния бутон.

 

Колко място е необходимо за инсталиране на охладителя?

Охладителят Grohe Blue Home е с удобни размери, което улеснява намирането на идеалното място за него във вашата кухня. Може да се монтира директно под мивката или в радиус от 2,5 метра, например в страничен шкаф с ширина 30 см. В охладителя се намират филтърът и бутилката с СО2, която служи за газиране на водата.

 

 

Какъв е процесът на филтрация? Как се гарантира качеството на питейната водата?

Системата Grohe Blue е разработена съвместно с BWT, водещи европейски професионалисти в сферата на филтри и филтрирана вода. Всеки базов комплект се предлага със стандартния S-Size филтър. Използва се петстепенен процес на филтриране, за да се премахнат и най-малките замърсители от чешмяната вода, като същевременно се оставят всички важни минерали, които са полезни за здравето.

Смесителите са с отделни вътрешни водни пътища за филтрираната и обикновената вода, за да не се замърсява пречистената вода.

 

Колко често трябва да се сменяват филтърът и СО2 бутилката?

Филтърът трябва да се сменя поне веднъж на всеки 12 месеца или когато капацитетът му се изчерпа – капацитетът на филтър S-размер е 600l, а  LED светлината в ръкохватката сигнализира за нуждата от смяна. Бутилката със СО2 също трябва да се смени, когато водата вече не се газира и тук отново има LED индикация.

Поръчка на нови консумативи може да направите през онлайн магазина Grohe blue.

 

 

Можем ли да избираме между различни модели смесители, за да сме сигурни, че ще подхожда на кухненския интериор?

Разбира се. Смесителите Grohe Blue Home са създадени с цел да се превърнат в акцент в кухнята. За да сте сигурни, че смесителят ще се впише, портфолиото предлага три елегантни опции: L, C и U-образни чучури, налични в две стилни покрития – класически хром и матов SuperSteel. А за да е в крак с новите тенденции в кухнята, марката подготвя и модел с красиво черно покритие, който ще бъде пуснат в продажба по-късно тази година. Ако вече имате смесител от висок клас и не искате да го сменяте, Grohe  Blue Home Mono е перфектният избор за вас – той ще стои перфектно до настоящия ви смесител. Моделите Mono осигуряват само вкусна, свежа и газирана филтрирана вода – те не разполагат с ръкохватка за обикновена чешмяна вода.

 

 

 

Чешмяната вода не е ли достатъчно чиста? Защо просто да не купуваме бутилирана минерална вода?

За да достигне до нас, чешмяната вода преминава през водопроводи, с чието състояние не сме запознати. Когато водата минава през стари тръби, има опасност качеството й да се влоши. Grohe Blue пречиства чешмяната вода. Веществата, които са важни за организма, като калций и магнезий, се запазват, а съдържанието на варовик се намалява и елементи, които влияят на вкуса, като тежки метали (желязо, мед), хлор и органични вещества (пестициди) се филтрират.

Grohe Blue Home е инвестиция. Когато разгледате разходите за осигуряване на качествена питейна вода за вашето семейство и приятели 365 дни в годината, ще видите колко бързо започвате да спестявате в сравнение с бутилираната вода. Скоро ще спестявате пари с всяка чаша, която изпиете. А като бонус – икономисвате също време и усилия.

Освен че носи предимства за домакинството, Grohe Blue помага и на околната среда – чаша по чаша, защото предлага екологично решение: небутилирана вода.

 

 

 

Специални издания