Прецизност и размах

Изчистени обеми и безупречни детайли в апартамент край София

 

проект Fimera Design Studio
снимки Деан Станчев
Антоанета Баева

 

Първото впечатление от този апартамент на последен етаж близо до Панчаревското езеро е за изчистено, модерно пространство, създадено с изключителна прецизност и размах. Подредено и обмислено решение до последния детайл, така че нищо да не дразни и нищо да не разсейва от основната функция на един перфектен дом – да бъде комфортно място за релакс. Битовият план тук е изцяло скрит, а акцентът е върху свободното пространство, изчистените обеми, естетиката на материалите и съвършенството на технологиите. Гледката към близкото езеро е единственият емоционален момент, който обаче е изключително ценен, защото е автентичен.

 

Fimera имат шанса да изпълнят замисъла си без компромиси и с пълна свобода в дизайнерските решения. Както винаги, екипът на студиото е с комплексен подход към проекта и тук отново откриваме единна концепция на макро- и микрониво. Преди преустройството апартаментът бил раздробен на множество малки помещения, които сега са окрупнени, за да се създаде впечатляващ просторен вход към апартамента, обширна дневна зона с три спални и няколко санитарни помещения. Fimera работят в няколко направления за визуалното и архитектурното обединяване на пространството: освен чисто конструктивните промени – премахване и създаване на нови преградни стени, дизайнерите използват като свързващи елементи корпусната мебел, облицовките и осветлението. Така една структура преминава от помещение в помещение, като запазва концепцията и визията си, но се променя според функциите.

 

Обединяващ е също изборът на материали, които са в духа на актуалния тренд за съчетаване на изявен дървесен фладер, визия на мрамор, кадифени финиши и гладки технологични повърхности. Цветовете също се движат в модерната тенденция за много бяло, контрастно черно, пясъчни и сиви нюанси. Голямата сила на Fimera е в работата с различни растери на облицовките и тук отново виждаме находчиво решение, с което се внася характер. В обзавеждането се залага на мебели от висок клас марки и custom решения, с което безупречният стил е гарантиран. Свободновисяща камина с меки форми и винтидж килими внасят нов сюжет, който обогатява модерната концепция. Осветлението, вградено в стените, в мебелите и в детайлите на интериора, меко променя атмосферата и дава възможност за различни „сцени”.
Скритото съкровище на интериора са детайлите на добрата изработка и технологичните улеснения, които са решаващи за визията и функцията.

 

Специални издания