Портрет на космополит

Апартамент за отдаване под наем за пътешественици без сантименти към определени градове

Проект: Design side

 

Работата по този малък апартамент за отдаване под наем започва с това, да бъде създаден портретът на бъдещия обитател. „Помислихме за хората, които идват в Пловдив – ентусиасти, които много са пътували, без сантименти към определени градове, космополити. Искахме това жилище да е по-различно“, разказват авторите на проекта. „Ето защо, дори в този, предназначен за отдаване под наем апартамент, за миг не се поколебахме да избягаме от стереотипа на неутралните цветове, които се счита, че биха допаднали на почти всеки, и да създадем наистина уникално място за престой“.

Design side залагат на смело, наситено керемиденочервено, балансирано със земното усещане на натуралния каменен фурнир, уникален във всеки детайл, като природата, която го е създала.

Акцент са цветните ЗD панели, които създават основния ритъм в апартамента, изработени от полиуретан и боядисвани по Ral палитра. Приоритет е визията на натуралните материали камък и дърво. Каменният фурнир в спалнята и в хола обединява двете стаи в общ сюжет. Аскетичният камък продължава и в банята, като е използвана плочка, която имитира скала.

Обзавеждането е микс от украински мебели, изработени от масивно дърво, а корпусните мебели са направени в партньорство с български компании. Осветителните тела са от полски и румънски производители.

„Най-голямото предизвикателство беше да създадем апартамент за отдаване под наем, който да не изглежда като стандартните предложения на пазара. Резултатът е оранжев, самодостатъчен и комфортен“, казват авторите на проекта.

 

 

Специални издания