Панорама

Малко са местата, които заслужено могат да носят това име, особено в града

 

Интериор: Скица студио

Снимки: Бленда студио

 

„Панорама” – малко са местата, които заслужено могат да носят това име. Особено в града. От прозорците и терасата на този апартамент се открива прекрасна гледка към Витоша и Стара планина – напълно необезпокоена от всякакви сгради.

Скица студио получават задачата да предложат интериорно решение за апартамента още преди да са известни неговите собственици. Почти като бял лист хартия, върху който трябва да твориш. Пълната свобода е най-голямото предизвикателство.

Основната задача, която авторите си поставят, е апартаментът да е максимално функционален, с добре осмислена жилищна площ и интериорен облик, който да подчертава гледката и да спечели бъдещите му собственици.

 

В архитектурния план се правят някои съществени промени: обособяват се тоалетна към входното антре и баня към всяка спалня, родителската спалня получава голям дрешник, оформя се складово и техническо помещение, създава се самостоятелна тераса към спалнята за гости, кухнята и трапезарията са с нови места.

 

Цялата „публична“ част на апартамента – антре (и тоалетна), трапезария, кухня и дневна, са максимално изчистени като стил, материали и цветове. Кухнята „разсича” пространството и ясно обособява зоната за хранене от дневната. Минималистичната атмосфера постепенно се стопля, когато влезете в дневната и погледнете към планината. Характерът на апартамента продължава да се променя, когато пристъпите прага на двата коридора към спалните – всяка със своя собствена индивидуалност.

 

Гледката към планините е приоритет в цялото жилище и затова е подчертана и рамкирана с прозорците и цвета на стените. Взаимодействието между елегантния, изчистен дизайн и природата носи висока добавената стойност на това модерно пространство, което ще остане актуално във времето.

 

Специални издания