Отворен и свеж

Усещане за простор в уютен и модерен апартамент на семейство с куче

 

интериор Fimera Design, главен изпълнител Fimera Contract

снимки Ники Канделеро

Текст Антоанета Баева 

 

Усещането за простор е дефицит в града, затова отворените, светли пространства, привличат с комфорта на обитаване и с приятното чувство за свобода. Този апартамент в нова сграда в София веднага грабва младите собственици с прекрасната гледка към Витоша и с възможността да се изгради интериор, в който пейзажът е с главна роля. В новия проект дневната зона се отваря навън с изцяло остъклената стена с френски прозорци. Широкото пространство е разпределено между различните функции на хола, трапезарията и кухнята, без да се раздробява неговият обем.

 

Обзавеждането е решено с идеята да се съхрани чистотата на линиите и впечатлението за цялост. Екипът на Фимера отново успешно съчетава актуалния модерен интериорен стил с дозирано топло и уютно чувство. Изборът на цветове и материали е с главна роля за въздействието на интериора – заложено е на дървото, цветовете на камъка и пясъка, съчетани с графит и бяло. Контрастните комбинации елегантно структурират интериора, а близките нюанси в сходна гама придават меко, благородно звучене. Така отново откриваме балансирания, лек и универсален стил на Фимера, който веднага се харесва на младото семейство.

 

Любопитна подробност е, че функционалността на апартамента е съобразена с един много важен член на фамилията – кучето. Собствениците имали и друго изискване – в жилището да има домашен офис, тай като често работят дистанционно.

 

С интерес и познания в областта на интериорния дизайн, те активно участват с идеи в създаването на този проект, който е пример за чудесна симбиоза между клиент и изпълнител.
Резултатът е модерно и свежо жилищно пространство, което изпълнява най-важните функции на един дом – разтоварва, приласкава, радва окото и осигурява удобство.

 

Специални издания