Новите душове

Калина Константинова

 

С всяка нова колекция производителите на душове изненадват с нови технологии, по-голямо удобство, повече грижа за околната среда, нестандартни форми и множество екстри. Душ-питите са монтирани директно  на тавана или на стената, техният силует става все по-тънък за подчертано съвременно излъчване или пък достигат размери XXL, превръщайки се в истински акцент.  Душовете променят и формата си.  Освен кръгли, правоъгълни и квадратни, може да  намерим напълно нестандартни, осигуряващи различни видове струи за разнообразни преживявания. Не само питите подлежат на интерпретация – шлауховете също могат да бъдат ексцентрични, като нестандартните форми не правят компромис с функционалността. Модерните душове използват и дигитални технологии, най-вече с цел по-голяма енергийна ефективност, но и за безопасност чрез функции за запомняне на предпочитана температура и достигането й за секунди. Специалните им покрития ги правят лесни за почистване отвън, а отвътре се предотвратява натрупване на котлен камък. Те могат и да филтрират водата. Възможностите за вграждане на осветление, музика, ароматерапия и други екстри превръщат взимането на душ в наистина приятно  преживяване.

 

Душ-системата Euphoria Smart Control Cube 310 съчетава квадратни и правоъгълни форми на питата с най-новите технологии на Grohe. Елегантният силует и модерната естетика придават съвременно излъчване на банята. Благодарение на интуити вната технология Grohe SmartControl контролът на различните видове струи и желания дебит е изключително лесен.

 

 

Душ системата Euphoria Smart Control System 260 Mono e съчетание между модерен, минималистичен дизайн и иновативни функции. Технологията Grohe Smart Control позволява лесно и интуитивно управление на различните видове струи само с един бутон. От Grohe.

 

 

Термостатните смесители Ceratherm T на Ideal Standard са с по-фино и елегантно тяло и осигуряват перфектен баланс между стил и функционалност. Новият керамичен затварящ механизъм FirmaFlow Therm®, позволява смесителят да е с елегантната външност, издръжлив, безопасен и устойчив. От Ideal Standard.

 

 

Смесителите от серията Check са разработени от италианския дизайнер Роберто Паломба. Те се отличават с широк, квадратен силует и с изключително плоска и тънка ръкохватка за максимален комфорт. Новата гама е идеално допълнение за мивките и ваните Conca. От Ideal Standard.

 

 

Нестандартна душ-система от колекцията Time Out на италианската фабрика Treemme с дизайн на Марко Писати. От Bulgres.

 

 

Душ-система с нестандартни форми Morpho на италианския производител Newform. От Bulgres.

 

 

Гамата Idealrain Cube на Ideal Standard може да предложи различни решения с квадратна форма- от ръчен душ до цяла душ система. Всички ръчни душове, фиксирани душ глави и окачвания са съвместими с Ideal Standard смесители от други колекции, като например ръчния душ Idealrain Evo Jet и неговата иновативна технология Drop Jet, създаваща големи капки вода.

Специални издания