Море, пясък, небе…

Вдъхновение от морската тема в обновен черноморски хотел

 

проект Цветелина Димитрова, Baraka Design Lab

снимки Елин Бошуров

 

Този обновен бутиков морски хотел в село Лозенец е разположен в голяма и живописна зелена градина. Интериорът е вдъхновен от морската тема  – парче от безкрайното тюркоазено море, бялата пяна на вълните, ситния пясък и синьото на небето. Заимствани са елементи и от гледката – въжета и дървени понтони.

Всеки елемент е внимателно подбран, за да се постигне балансирано съчетание между предпочетения средиземноморски стил и екстериора.

Основната характеристика на проекта е хармоничната комбинация на чистота, простота и лекота и в най-малките детайли. Стаите са светли, стилни и модерни, изключително в естествени цветове, като са използвани популярните за стила бял и син тон и пастелните нюанси на сиво-бежовата палитра. Фоайето на хотела наподобява художествена галерия, където цветовете на картините са акцент към минималистичните бели стени.

Спокойствието на крайбрежието се улавя в заоблените вълнообразни линии на целия проект, изпълнен без прави ъгли. Декорацията със закачливи лампи с маймуни играе важна роля в цялостния вид и атмосферата на фоайето, като превръща пространството във вълнуващо и забавно място. Свежата елегантност и уют на двуетажния хотел допълват почивката с позитивна емоция.

 

 

 

Специални издания