Минималистична хижа сред природата

Място за релакс, размисъл и почивка в чешката провинция

 

Творческа концепция и проект: Адам Хофман, Доминик Иличман

Снимки: студио Flusser

 

Ние сме творци по природа и имаме нужда да материализираме мечтите си и да вдъхваме живот на идеите си. Но пред творческия дух днес има много препятствия: непрекъснат цифров шум и постоянна нужда да проверяваме телефоните си. Това ни пречи да реализираме напълно потенциала си и да се задълбочим във важни за нас неща. По тази причина Доминик Иличман и Адам Хофман създават Hytta – модерна хижа сред природата, където можете да творите и да размишлявате, напълно изолирани от шума на градския живот. Очарователната къща от 75 кв.м  е в село Липа (Lípa), окръг Злин, Чехия.

 

„Основната идея беше да създадем къща в хармония с естествената среда, за да осигурим подходящо място за размисъл и вдъхновение. Комбинацията от уединение, природа и качествено работно пространство позволява да се освободите от суматохата на ежедневието и да изследвате нови идеи и нещата, които наистина цените”, казват авторите.

 

Търсеният стил е еднозначно скандинавски минимализъм. Без излишни елементи, които да разсейват. В същото време Hytta включва стандартите, с които сме свикнали, така че да се чувстваме комфортно. Изчистената и опростена тераса и прозорци от всички страни свързват интериора с околната среда и позволяват на природата да бъде източник на вдъхновение.

 

Hytta е разположена на склон с южно изложение в края на борова гора, която отделя хижата от цивилизацията. Етажният план е вдъхновен от бивша ловна колиба. На приземния етаж са всекидневната с кухня, фоайе, баня, мокро помещение и втора външна баня.

Специални издания