Материалът Kourasanit носи древните тайни в модерното строителство

Интервю с Ивета Михалева, мениджър продажби в Kourasanit 

 

Каква е нуждата от материала Kourasanit днес и с какво се отличава той?

В съвременния свят, в който пластмасата и изкуствените материали ни заобикалят от всички страни, необходимостта да се свържем с природата и да я направим част от живота си става все по-силна. Kourasanit подобрява по екологичен начин средата в дома, в офиса, в хотела или в ресторанта. Той съчетава естествените материали с древна технология и модерна визия. Представлява висококачествени естествени варови мазилки, подходящи за всякакъв тип повърхности за употреба в закрити и открити пространства. В основата на всички продукти е традиционната смес от вулканична пепел или така наречена поцолана, кварцов пясък и хидратна вар, позната като римски хоросан, откъдето идва и името на компанията. Който се докосне до продуктите на Kоurasanit, веднага може да почувства уют, мекота, спокойствие и чистота.

Какъв е произходът на Kourasanit и как съчетава древни традиции с иновация?

Kourasanit води началото си от реставраторската дейност и следва идеята за запазване на вече съществуващото чрез обновяване и реновиране. Предлагаме екологично чист продукт от сто процента естествени материали, който повишава качеството на живот чрез антибактериалното си действие . Предимството на нашите материали е, че са устойчиви, а с годините остаряват много красиво, затова и не се налага да бъдат подменяни. Преди 2000 години римляните използвали хоросанна смес от вулканична пепел и хидратна вар, за да строят мостове, църкви, акведукти. Този материал е толкова устойчив, че преминава успешно теста на времето и днес можем да го видим в съхранените исторически и археологически паметници. Реално ние предлагаме на клиентите си продукт на базата на същите съставки и сме спокойни, че той ще устои на всякакви условия. Затова, когато ме попитат дали материалът е здрав, отговарям, че е толкова здрав, колкото е стар Колизеумът.

През последните години все по-често се случва на страниците на Наш дом да публикуваме интериори, в които този материал е решаващ за функцията и дизайна. Какви други осъществени проекти имате?

Kourasanit вече може да се срещне в различни пространства с обществен достъп. Много ресторанти и хотели ни се доверяват за рецепция, спа център, общи части, включително декорация на стаи, настилки. Винаги след приключването на обект съм спокойна, че когато отново се срещнем с клиентите, те ще са доволни и убедени в качествата на продукта.

Kourasanit е една необятна рeка, която се движи, преминава препятствия, развива се и се променя. Пускаме нови продукти на пазара, правим неща, които вече са забравени, като например естествените мозайки. Поставянето на мозайка е технология от миналото, която днес отново се възражда. Наложи ни се сами да обучим млади хора, да усвоим и развием нов метод на работа.

Какво още трябва да знаем за Kourasanit?

Когато човек иска да промени начина си на живот, първо променя средата. За да може да го направи, той трябва да избере най-подходящите материали. Предлагаме на нашите клиенти модерна визия и повишено качество на живот. Материалите на Kourasanit осигуряват естествена среда и чист въздух, от който все повече се нуждаем, придават друга стойност на пространствата, в които прекарваме голяма част от времето си. Обръщаме внимание на всеки детайл и не правим компромис с качеството.

 

Повече информация на www.kourasanit.com

 

Специални издания