Маси и лампи в неочаквана комбинация

Nendo проектира две нови колекции, Haeru и Heco, за производителя на осветителни тела Flos

 

Всеки проект на Nendo разчупва стандартите и внася поезия във всекидневието. Сътрудничеството с производителя на осветителни тела Flos за пореден път показва креативността и свежия поглед на студиото. Създадени са две нови колекции – Haeru и Heco. И двете представляват модулни системи, които могат да бъдат сглобени според желанията и нуждите на всеки.

„Haeru“ е комбинация от осветително тяло и маса. Състои се от 8 части- три вида маси, два вида осветителни тела и  три крачета. Основната конструкция представлява маса с три крака и вградена батерия. Осветителното тяло може да бъде прикрепено по стандартен начин над масата или под нея за създаване на интересен ефект.

 

 

„Heco“ е отново комбинация между осветително тяло и маса, но този път за екстериор. Към двата елемента е прибавена фина рамка, която от едната си страна сякаш се огъва под „тежестта“ на лампата. В този модел е създадена игра между линии, повърхности, светлина и сянка… „Heco“ е  илюзия, щрих в пространството, форма, следваща по-скоро идеята за красота отколкото функционалността. И тук има различни възможности за персонализиране. Рамката, както и масичката, могат да са квардратни или правоъгълни. Крачето, което споделят, е мобилно и позволява разнообразни конфигурации между двата елемента.

 

Специални издания