Личен почерк

Смел и вдъхновен офис, в който се работи с удоволствие

 

интериор Моми студио, снимки Евгени Иванов

 

 

Офисът може да изглежда и така – като приятен, цветен и уютен дом. Даже е задължително, когато става въпрос за работа, свързана с креативност, вдъхновение и концентрация. Домът на „Моми студио” е разположен на 93 кв.м с удобно разпределение: входно пространство, зала за срещи с две зони, два работни кабинета, кухненски кът и санитарен възел. Студиото разработва интериори в различни стилове, но в тях се долавя обща естетика, която откриваме и тук и която изразява усета на екипа за цветове, композиция и светлина.

 

„Най-голямото предизвикателство в работата по този офис беше самата мисъл, че създаваме интериор, който е лице на студиото. След първоначалния „ступор“, всичко се случи много леко и естествено. Проектирайки интериора, не искахме да поставяме граници и рамки, защото това е само един фрагмент от множеството ни възможности като дизайнери”, казва Антония Саранеделчева.

 

Офисът е със североизточно изложение, затова липсата на пряка слънчева светлина през по-голямата част от деня е компенсирана с помощта на белия обем, образуван от под, стени и таван. Акцент в интериорната концепция са цветът, текстилът и материите. Силно въздействие имат фотографиите по стените на архитектурни детайли с тяхното абстрактно и запомнящо се излъчване. Основно използван материал за мебелите е шперплатът – откриваме го в корпусната мебел, в масата и столовете при къта за презентации. Изборът пада върху него, защото е семпъл, естествен и излъчва лекота – все търсени качества за цялостното възприемане на офиса.

 

Основното цветово решение е бяло, което е отлична основа за подчертаването на дървесната текстура на шперплата, цветовете на текстила, черните контрастиращи стени. Внимателно подбраните мебели и дозираните смели цветни акценти създават приятна визуална среда с позитивна енергия. Резултатът е лаконично, но характерно излъчване, което представя почерка на студиото.

 

Специални издания