Лекота и простор на 56 квадрата

На скромната си площ апартаментът побира всичко необходимо за комфорта на тричленно семейство

 

Проект: студио  Duo Architects  

Снимки: Георги Петев студио, Бленда

Наш дом

 

Апартаментът е новият дом на младо тричленно семейство. Разположено в центъра на София, жилището носи характеристиките на архитектурата от 30-те години на ХХ век. Заварената стилистика и изобилието на естествена светлина ръководят проекта още от първите етапи на неговото развитие.

Със скромната светла площ от 56 кв.м., апартаментът се състои от входно антре, кухня, дневна зона, спалня, детска стая, баня и балкон. Конфигурацията на жилището отговаря на нуждите на собствениците – оставя чувство за лекота и простор, като в същото време е запазено усещането за интимност.

По дългата ос на апартамента са разположени дневна, кухня и спалня. Сгъваема врата разделя спалнята от дневния тракт, като същевременно позволява оформянето на напълно отворено пространство, в което светлината е главният герой. Огледални панели в зоната на трапезарията създават усещане за динамика и по противоположната ос.

Мебелите за съхранение, интегрирани в стените, осигуряват максимална функционалност, без да доминират пространствата. Силуетът на масивните елементи е олекотен, като са използвани обли форми, за да се засили идеята за лекота и простор.

Избраните материали търсят връзка между отделните помещения с цел да се постигне флуидност на пространствата. Доминира комбинацията от дърво, терацо и неутрални бели нюанси. Обковът и осветлението са в матирано злато и подчертават богатите тонове на дървото.

 

Специални издания