Комплекс Alpina Luxury Chalets, с. Баня

Пълен релакс с гледка към планините

 

Цялостна концепция и реализация – Йоана и Владислав Шопови

архитектура – Топарх София

интериор  – Елена Йорданова

 

Комплексът се намира в село Баня, община Разлог, на няколко минути от ски зоната в Банско и близо до Пирин Голф. Разположен е в южната част на селото сред други известни хотели и луксозни имоти. Къщите са в долината на живописна рекичка и от тях се открива невероятна панорама към планините Рила, Пирин и Родопи. В близост има голям брой природни и културни забележителности – вторият по височина връх в България – Вихрен, красивите пирински езера, една от най-големите и впечатляващи църкви – Св. Троица, множество исторически паметници и находки.

 

Alpina Luxury Chalets  е различен и забележителен не само с локацията си, но и със своя собствен минерален басейн, алпийска архитектура с модерни детайли, изискан интериор, природосъобразно строителство, фино озеленяване.

 

Комплексът представлява четири къщи за гости, всяка от които на 215 кв.м,  с дневна, кухня и кът за хранене, сауна, 3 двoйни спални със собствен санитарен възел, камина. Акцент в интериора са 8-метровите витрини, през които се откриват невероятни гледки към планините. Къщите са оборудвани с всичко необходимо – електроуреди, тв- и аудиосистеми, интернет. Има възможност за поръчка на храна и напитки, като шеф-готвачът на комплекса ще ви предложи изискани ястия според индивидуалните желания.  В Алпина няма да скучаете – регионът е известен със своите лечебни минерални води, а комплексът има собствен басейн. Екипът организира  пътувания, излети, преходи с водач в Рила и Пирин, пикници сред природата, конна езда. Мястото е перфектно за сватби, семейни тържества и корпоративни събития.

 

Alpina Luxury Chalets е проектиран с усет към детайла и с  вдъхновение от алпийския стил. Концепцията е лукс и изживяване, различно от всичко, което традиционно предлага  българският туризъм. В същото време е създадено усещане и атмосфера на домашен уют.

 

Комплексът е единствен по рода си в България, изграден изцяло ръчно от дървени трупи с диаметър, достигащ до 80 см, грижливо добити след естествен ветровал. Централната носеща част на къщите е забележителна ферма, чието проектиране и изпълнение е истинско предизвикателство. Интериорът се отличава с високи стъклени витрини, които подчертават простора на дневната. Каменните камини внасят уют, а изисканото обзавеждане от масивен дъб, качествени италиански естествени кожи и текстил допълват впечатлението за лукс. Подовете в дневната са изляти от корсанит – съвременна интерпретация на материал, с който са изградени паметници на културата като Колизеума, Пантеона и църквата Света София в Истанбул. Декингът около басейна е изработен от сибирска лиственица.

„Инвестицията на време, щедро капиталовложение и любов, с която сме изградили компекса, е като за собствен дом“, казват домакините.

 

Alpina наистина успява да откъсне от забързаното ежедневие и потапя в едно незабравимо изживяване, свързано с природа, фин лукс, прекрасна кухня и индивидуално отношение.

 

 

Специални издания