Класика, но не съвсем

Усещане за европейски интериор с неочаквани модерни елементи

проект и снимки Guested.bg

 

Смелост – понякога това е безценната частица, която превръща добрия интериор в специален. Авторите на жилището отлично знаят какво търсят – изчистен, съвременен дизайн, който веднага грабва. Активната и ярка визия обаче препраща към стабилните основи на класиката и така е изграден хармоничен образ, който лесно се възприема от хора с различен културен бекграунд. Именно това е целта на проекта за платформата Airbnb – ефектна достъпност, уникален апартамент, който сам по себе си е преживяване за наемателите, усещане за луксозен, бутиков европейски хотел.

 

Жилището е почти 80 кв.м с две спални, кухня с дневна и широка баня. Най-голямото предизвикателство в този проект била промяната на първоначалното разпределение: двете спални и дневната били еднакви като площ, а ограниченията в ЗУТ възпрепятствали евентуалното разширение на банята. Разработени са десетки варианти, ползвана е помощта на конструктури и адвокати, докато се стигне до оптималното разпределение. В крайна сметка авторите успяват да постигнат максимума от съществуващото положение и да го разпределят в четири нови, модерни и комфортни помещения.

 

Акцентът в концепцията е усещането за класически европейски интериор с неочаквани, но все пак умерени модерни „закачки“, изразени най-вече в избора на цветове, осветителни тела и произведения на изкуството. Заложено е на една непопулярна комбинация – синьо и розово. „Поехме известен риск, заради предрасъдъците, които клиентите биха могли да имат към розовото, а ние се стремим към възможно най-голяма аудитория”, казват авторите от Guested.bg.

 

Специални издания