Карола Ванини-минало и настояще в перфектен баланс

Италианската дизайнерка  създава уникални, запомнящи се интериори, в които вплита уважението си към традициите и най-доброто от съвременните архитектурни практики

 

Калина Константинова

 

Карола Ванини е родена в Рим през 1973 г. Учи Архитектура в Университет “La Sapienza”. След завършването си практикува за няколко години в Ню Йорк и Париж. Завръща се в Рим и през 2002 г. създава собствена архитектурна агенция. В работата си се стреми да постига баланс между традициите и добрите съвременни практики. Не се опитва да налага стила си, а се ръководи от желанията и нуждите на клиентите си, които са въвлечени заедно с нея в творческия процес от първоначалната идея до дизайна на мебелите. Това създава уникални, персонализирани домове, които отразяват характера на собствениците си. Намираме я в дома й в Рим, за да разберем какво харесва.

 

 

Моят дом е…. Намира се в средновековна сграда в квартал Trastevere в Рим. За интериора съм избрала меки, пастелни тонове, които ме успокояват.

 

Ако мога да избирам бих живяла… в малка къщичка някъде в Тоскана.

 

В дома си имам… паркет, за да ходя боса.

 

Никога не бих сложила в дома си… видим хладилник. Предпочитам да е вграден и скрит, както и останалото кухненско обзавеждане.

 

Последното нещо, което купих за дома си е… лампата Vertigo по проект на Констанс Гисе, произведена от Petite Friture.

 

Моето лично пространство… е моят офис в апартамента ми. Моето лично царство.

 

Добрият интериор е… този, който отразява характера на собствениците си.

 

Често каня в къщи… приятели и приятелите на дъщеря ми.

 

Най-интересната къща, която съм посещавала… много от тези по проект на Антонио Гауди в Барселона.

 

Все още се учудвам… къде ще се намирам след една година.

 

Гордея се с…. какво постигнах в професионално отношение.

 

Хората не знаят за мен… че обожавам животните и съм активен природозащитник.

 

Вдъхновявам се от… хората и техния начин на живот.

 

Уча се от… всичко, най-вече от различните ми пътешествия. Обогатявам се и с общуването със занаятчиите, с които работя по моите проекти

 

Все още не съм… проектирала експозиционно пространство в Рим. В началото на професионалния ми път реализирах такъв проект в Бруклин и бих искала да го направя и в родния ми град.

 

Най-важното нещо, което научих от опита ми… е да изслушам внимателно чувствата и желанията на клиентите ми, да разбера техните нужди, за да мога да ги приложа по най-добрия начин в проекта, който им предлагам.

 

Искам да кажа на всички… че трябва да се чувствате добре в дома си и изобщо не е необходимо да влагате много средства, за да го постигнете.

 

 

 

Вижте проекта на арх. Ванини за реновация на апартамент в Рим в рубриката ни Интериори- https://www.nashdom-bg.com/articles/до-пиаца-навона/

Специални издания