Простор и естествени тонове

Жилище в хармония с природата с плавно преливане между вътрешни и външни пространства и функционални зони

 

Проект: DA architects /арх. Здравка Нисторова, арх. Юри Танов, арх. Мартин Ряшев/

Фотограф:  Минко Минев

 

Умело овладени отворени пространства, единство и изчистеност в третирането на обзавеждането в комбинация с балансирана палитра от меки тонове и естествени материали, придават усещане за уют и съвременно излъчване на този дом. Разположен в затворен комплекс Гора, той е заобиколен от зеленина, граничи с река от запад и богато озеленен имот от юг, отреден за бъдещ парк. Жилището е максимално отворено към заобикалящата зеленина и гледката към планината, с плавно преливане между вътрешни и външни пространства и функционални зони.

 

Обширната дневна, която събира всички членове на семейството, съчетава три зони, които се допълват една друга.

 

Шестметровата кухня, заемаща широчината на помещението, интегрира всички необходими електроуреди, както и климатичната система, като това помага да се осигури светла височина от над три метра в цялото пространство. Кухненският остров предоставя допълнителна работна площ, а от вътрешната му страна са интегрирани хладилните витрини за вино, съхраняващи грижливо подбрани вина от цял свят. По страните му са оформени плитки ниши за кулинарни книги и аксесоари.

 

Трапезарията заема пространството между кухнята, гледката и тераса, където за основен акцент е избрана  картина на Красимир Терзиев, предоставена от галерия „Структура“.

 

Просторният кът с меката мебел е разположен до широките витрини и „отваря“ дневната към заобикалящата гора и силуета на Витоша, като по естествен начин зеленината отвън допълва палитрата от светли тонове и естествени материали, които доминират в интериора.

 

 

Специални издания