Зелен хоризонт

Основна тема на проекта са гледките към парка и отвореното дневно пространство  

 

 

Наш дом

проект: dontDIY студио

снимки: Асен Емилов

 

 

„Апартамент H01 беше страхотно поле за експерименти за нас и се радваме, че сме имали възможността да работим по него”, разказват авторите на интериора dontDIY студио.

 

Жилището на бизнесмен със страст към фотографията и пътуванията е разположено на последния етаж в стара четириетажна сграда в София. Основна тема на проекта е зеленината и парковете, които заобикалят апартамента, и възможността те да бъдат възприемани от всяко пространство.

 

Фокус на концепцията е отвореното пространство на дневната, кухнята и трапезарията, отделено с дървени пана-ламперии от кабинета и преддверието. Зелена мебел, в която са поместени  кухненските уреди, води към подпокривното ниво – кът за почивка, игри и гледане на филми. Зоната за сън  е отделена със собствен килер, баня и гардероб, като подходът към нея е скрит посредством врата, вградена в бялата библиотека в дневната.

 

Гъвкавостта на проекта дава възможност за бъдещо отделяне на таванското помещение в отделна спалня, тъй като има собствена баня и гардероб, докато кабинетът на първия етаж може лесно да бъде оформен като допълнителна детска стая.

 

Впечатляващо е цветовото решения – бялото преобладава като спокоен, чист фон на интериорния сюжет, а топлите естествени тонове на дървото са оживени с различни нюанси на зеленото. Избраните мебели и аксесоари съчетават модерен дизайн с класически и рустик елементи и създават усещане за универсална естетика. Стената с видима тухла – символ на модерния лофт стил, е в интересно и хармонично взаимодействие с класическите корнизи и орнаменти на тавана. Създадено е приятно и комфортно място за обитаване с функционално разпределение, прецизни пространствени решения и артистично обзавеждане.

 

Специални издания