Домът на един джентълмен

Модерен, изчистен и уютен дом за млад човек

 

 

Проект: Fimera design studio

Снимки: Ники Динов

 

 

Най-голямото предизвикателство е пълното доверие и неограничената свобода. От тази изходна точка започва историята на интериора на апартамент в София. Заданието е кратко – „искам да ми хареса“. Собственикът – млад човек, се доверява изцяло на Fimera да създадат неговото модерно градско жилище, в което да влезе и да заживее с удоволствие.

„Успяхме от първия път и изпълнихме обекта за рекордно кратки срокове. Стана на един дъх и точно според визуализациите“, разказват авторите. Тази лекота в работата се долавя в резултата – интериорът излъчва непретенциозна елегантност и баланс, с които се живее хармонично и спокойно.

 

Жилището представлява просторен хол с кухненски бокс, две спални и две бани.  Намира се в сграда ново строителство и не се налага преразпределение на пространството.

 

Стилът е универсален и лесно може да бъде възприет от хора с различни вкусове – той е модерен, изчистен и в същото време много уютен. Това е постигнато със светли благородни тонове с неутрално присъствие, естествен фурнир орех, който внася топлина, и камък, който добавя усещане за висока класа. Както в повечето проекти на Fimera и тук откриваме вградени решения с прецизно проследени линии, с които се постига впечатление за завършена цялост, ред и простор.

 

Финалът е точно такъв, какъвто обичат дизайнерите  -„това е моят апартамент“, казва собственикът.

 

 

Специални издания