Добре дошли вкъщи!

Светъл апартамент в нова сграда с големи тераси и невероятен изглед към Прага

 

Проект студио No Architects

Снимки: Studio Flusser, info@studioflusser.com, www.studioflusser.com

 

Откриваме този светъл апартамент в нова сграда с големи тераси и невероятен изглед към Прага. Място, където се готви, яде, работи; където децата играят, където се гледа телевизия, където се чете, твори и се почива.

Авторите – студио No Architects, са архитект и художник със слабост към чувствителните детайлни решения, които отразяват уникалните истории на всеки проект и всеки клиент.

Част от преработката в разпределението на помещенията включва разделяне на дневната, като е преобразена в стая за работа, игра и гостна стая в едно, за да се промени апартаментът в по-практично семейно място. Това добавя още един слой в разположението, който запазва пространството с големи плъзгащи се врати, с възможност да се скрият напълно зад масивната библиотека.

Жилището е оборудвано със специално проектирани мебели – маса и пейка за хранене, гардероб и стойка с огледало, кухня, бар, работни плотове, спалня и зони за децата.

Добрият архитектурен дизайн винаги включва прецизно координирана техническа инфраструктура: отоплителни елементи, вентилация, затваряния и комутационни табла, измервателни уреди и контрол, връзки за медии. Всички тези инфраструктурни критерии правят интериорите в новите сгради предизвикателство. Ограниченията, наложени от вече завършената инфраструктура, са прецизно пресметнати, за да се създадат лесни и красиви технически решения. Внимателният и добре подготвен наблюдател ще забележи  вентилационните отоплителни шахти и скритият аспиратор.

Използваните материали в проекта са керамични плочки, дъбов под, лакирани MDF, дъбов и брезов фурнир и масивно дърво.

 

 

 

Специални издания